PSV förlorade den holländska premiären

PSV kom till bortamatchen mot Waalwijk som stora favoriter och det började bra, när Jeremain Lens rullade in ettan efter endast åtta minuter. Men sen tog det kontrande hemmalaget tag i sina lägen och kvitterade endast fyra minuter senare genom Wilfred Bouma. Och när Rodney Sneijder gjorde 2-1 till hemmalaget var PSV pressat.

I den andra halvleken drygade hemmalaget ut ledningen, när en viss Sneijder gjorde sitt andra mål för kvällen, mot ett PSV-försvar som inte var på topp idag. Tim Matavz reducerade visserligen för PSV och MArk Van Bommel fick in en kvittering, men det dömdes korrekt bort för offside på Kevin Strootman och Toivonens PSV fick en tung start på ligasäsongen.

Just Ola Toivonen hämmas av skadebekymmer och fanns inte med i PSV:s trupp till matchen.