Så planerar Benfica att blåsa Västerås SK på Victor Nilsson Lindelöf

Benfica kan blåsa svenskarna på Nilsson Lindelöf

Victor Nilsson Lindelöfs övergång till Manchester United drar ut på tiden. Nu uppges Benfica kunna blåsa Västerås SK på flera miljoner.

Victor Nilsson Lindelöf uppges vara överens med Manchester United gällande ett kontrakt värt 35 miljoner kronor per år som sträcker sig fram till 2022. Men i dagarna har det kommit uppgifter om att övergången bromsats upp av en annan klubb, som ska vara redo att ta ut sin del av vinsten. Det är mittbackens klubb som han spelade för i Sverige innan han lämnade för Benfica, nämligen Västerås SK, som sägs ha rätt till 20 procent av intäkterna vid en försäljning av den unge spelaren.

Det har talats om en prislapp mellan 400 till 480 miljoner kronor, där Västerås i bästa fall kunde fått ut runt 96 miljoner vid en flytt till United. Men nu uppges portugiserna ha hittat ett sätt att blåsa Västerås på flera miljoner kronor. Enligt Sportbladet vill man baka in ytterligare en spelare i affären, högerbacken Nelson Semedo, där man vill lägga större delen av totalsumman på 22-åringens lagkamrat istället för att själva få ut så mycket av vinsten som möjligt.

VSK:s ordförande Bengt-Åke Nilsson har valt att kommentera uppgifterna.

– Med tanke på hur Benfica har agerat tidigare gentemot oss är jag inte ett dugg förvånad. En stor klubb som beter sig väldigt, väldigt illa mot en liten klubb här uppe i norden. Jag är inte ett dugg förvånad att man försöker hitta vägar där man slipper stå för vad som är statuerat i avtalet, säger han.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply