Officiellt: Lars Lagerbäck tar över norska landslaget

Officiellt Lars Lagerbäck tar över norska landslaget

Lars Lagerbäck – tränare norska landslaget

Tillträder överraskande tränarposten för det norska landslaget efter att Per-Mathias Högmo i november månad tvingats lämna uppdraget efter dåliga prestationer i VM-kvalet.

Sommaren 2016 var en sommar som ingen islänning kommer glömma. Lars Lagerbäck tog då Island till kvartsfinal i fotbolls-EM efter flera fina insatser mot bland annat Portugal och England. Efter mästerskapet stod det klart att det inte blev någon fortsättning för den svenske tränaren och under de senaste månaderna har det varit oklart kring vad han kommer göra i framtiden. På onsdagsförmiddagen kom dock beskedet, Lars Lagerbäck blir ny förbundskapten i Norge och tar över efter Per-Mathias Högmo som fick gå efter att inte ha uppnått de resultat som det norska förbundet hade förväntat sig.

Som förstaval hade man FC Köpenhamns tränare Ståle Solbakken men efter att han tackat nej stod det klart att Lagerbäck tog över.

– Jag har sagt sedan jag lämnade Island att jag borde pensionera mig. Men jag har aldrig stängt några dörrar. Sedan dök det här upp och det retade fotbollsnerven ordentligt. Det känns väldigt spännande att få jobba med ett norskt landslag, säger Lagerbäck, som har skrivit på ett treårskontrakt.

Under de senaste månaderna har Lagerbäck jobbat som rådgivare till Janne Andersson i det svenska landslaget, något som nu upphör.

– Vi hade en ömsesidig klausul att jag kunde säga upp kontraktet, säger Lagerbäck.

– Tack till Svenska Fotbollförbundet för deras samarbete.

Lagerbäck var en av pristagarna på Idrottsgalan 2017.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply