Lloris avslöjar – kunde gått till United

Tottenham-målvakten kunde flyttat till Manchester United

Hugo Lloris berättar att en övergång till Manchester United kunde ha skett i somras. Men samtidigt är 28-åringen glad över att stanna i Tottenham.

Nu blev det visserligen ingen flytt för David De Gea, 24, under sommarens transferfönster. Länge såg det dock ut som att den spanske landslagsmålvakten skulle lämna Manchester United och återvända till sitt hemland – Real Madrid var nämligen intresserade.

De Gea-övergången kollapsade

Men i sista stund kollapsade övergången, vilket innebär att De Gea snällt får stanna kvar på Old Trafford åtminstone fram till januari då nästa transferfönster öppnar. Om övergången hade gått igenom hade det också inneburit att Real Madrids målvakt Keylor Navas, 28, gått i motsatt riktning. Nu tvingas costaricanen att stanna kvar i den spanska huvudstadsklubben.

“Den önskade flytten inträffade inte”

En annan som var nära en flytt till Manchester United i somras var Tottenham-målvakten Hugo Lloris, 28. Detta berättade den franske landslagsmålvakten på en presskonferens under fredagen (innan landets träningslandskamp mot Portugal).

– Många saker blev sagda och skrivna, berättade Lloris enligt Daily Mail. Det kunde ha blivit en utveckling där men den önskade flytten inträffade inte.

Navas och Cillessen högre upp på önskelistan

Trots att övergången till ligakonkurrenterna inte blev av menar Lloris att han är glad att stanna på White Hart Lane och att han ser fram emot utmaningarna som väntar i Europa League, där Tottenham ställs mot både Monaco och Anderlecht. Nästa sommar väntar som bekant ett hemma-EM för den franske landslagsmannen.

Den franska nyhetstidningen L’Equipe skrev nyligen att medlemmar i United-styrelsen var intresserade av Lloris, men managern Louis van Gaal föredrog hellre att värva antingen Keylor Navas eller Ajax-målvakten Jasper Cillessen, 26.

Landslagskapten för Frankrike

Hugo Lloris värvades till Tottenham från Lyon den 31 augusti 2012 och har sedan dess spelat 125 matcher för London-klubben. 28-åringen har sammanlagt släppt in 150 mål och hållit nollan vid 43 tillfällen. Fransmannen har också 67 A-landskamper på meritlistan och på senare tid har han ofta agerat kapten i landslaget.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply