Polens VM trupp 2022 – Polska truppen till fotbolls-VM 2022!

Polens VM trupp 2018 – polska truppen till fotbolls-VM 2018!

Polens VM-trupp 2022

Polens spelartrupp till Fotbolls-VM? Ett land som vi kanske inte alltid tänker på som favorit är Polen. Det är ju ett landslag som historiskt sett gjort det det helt okej. Men likt  Sverige varit lite upp och mellan de olika generationerna. Dock är Polens VM trupp 2022 något som vi verkligen borde ta på allvar. Se och spela på fotboll live =>

Polens VM trupp 2022 - Polska truppen till fotbolls-VM 2022!

Landet i öst som gränsar mot Ukraina med sina nästan 40 miljoner invånare har ju fått fram ett lag som på allvar kan gå långt. Det är väl kanske att ta i rätt så rejält om vi skulle påstå att Polen är en av aspiranterna till att vinna VM-guld.

Men med bland annat Bayern Münchens Robert Lewandowski så är det oavsett vad ett lag att hålla koll på. För när Polens trupp VM 2022 kommer att spela på sin högsta nivå så är de faktiskt oväntat svårstoppade.

Det är i den sista gruppen, det vill säga VMs Grupp C, som vi hittar det här polska landslaget. Och låt oss säga det direkt. Den här VM-gruppen är – i vårt tycke – Dödens Grupp. Det beror inte på att det är fullt av mästarlag.

Men däremot så finns det egentligen fyra lag som alla kan slå varandra. Alla grupper har ju sina favoriter. Men i det här fallet, då även Saudi Arabia, Argentina och Mexiko finns, så blir det oerhört svårtippat. Vilka lag kommer egentligen att gå vidare? Streama VM live här =>

Polens VM trupp 2022 - Polska truppen till fotbolls-VM 2022!

Polens VM-trupp 2022

Om vi får säga vår åsikt, tillsammans med oddsen för Qatar-VM 2022, så är ju Argentina tillsammans med just Polen VM trupp 2022 favoriter till att avancera vidare. Men det här är långt ifrån hugget i sten.

Eftersom ingen av de här nationerna är ett typiskt slutspelslag i VM så går det inte med säkerhet att sätta en favorit. Men just den Argentinanska samt polska truppen är de som på pappret ser bättre ut. Men sen är det ju på planen som lagen ska avgöra allt.

  • Bäst på odds att Polens vinner hela VM: 71.00
  • Oddsen för att polackerna tar sig vidare från Grupp C: 2.30
  • Odds att Polens landslag kan vinna gruppen: 2,70
  • Oddset att Polen slutar sist i Grupp C: 3.90

Polska VM-truppen 2022 fotboll

VM-grupp: Grupp C
Ranking: 10 på FIFAs ranking
Förbundskapten: Adam Nawałka

Att Polen är rankade tia i världen går ju att förklaras på flera olika sätt. Inte minst så gjorde de som Wales, och spelade smarta träningsmatcher. Kanske är tiondeplatsen lite att ta i, men polackerna vet ju hur en ska spela fotboll. Det här är något som du inte minst kommer att se i den polska vm truppen 2022. För det finns spelare ute i de bästa europeiska toppklubbarna.

Om du vill läsa mer om vad Polen har att erbjuda så kan du klicka din in på det polska fotbollsförbundet här.

Polens VM trupp 2022

Här är hela Polens VM trupp 2022 för dig!

Målvakter: Bartosz Bialkowski, Lukasz Fabianski, Wojciech Szczesny

Försvarare: Jan Bednarek, Bartosz Bereszynski, Thiago Cionek, Kamil Glik, Artur Jedrzejczyk, Michal Pazdan, Lukasz Piszczek

Mittfältare: Jakub Blaszczykowski, Karol Linetty, Slawomir Peszko, Jacek Goralski, Maciej Rybus, Kamil Grosicki, Grzegorz Krychowiak, Piotr Zielinski, Rafal Kurzawa

Anfallare: Dawid Kownacki, Lukasz Teodorczyk, Robert Lewandowski

Polens bästa målskytt i VM-kvalet:

I det kvalet så lyckades Robert Lewandowski bli både sitt eget lands samt hela Europas skyttekung med sina 16 mål.

Polens fotbolls-VM 2022 trupp: spelarna i Polens VM-trupp som kan avgöra VM 2022

Robert Lewandowski: Det går inte att stå och prata om Polens landslag i fotboll utan att nämna superstjärnan Robert Lewandowski. Han gjorde 29 mål på 30 Bundesliga-matcher för Bayern Munchen, och väntas dessutom kunna gå till Real Madrid i sommar.

Wojciech Szczesny: Det finns ett problem för Polen och det är målvaktsfrågan. Szczesny är ju ett välkänt namn, men han stod ”bara” 17 av de 38 ligamatcherna för Juventus i år, bakom självaste Buffon så klart.

Lukasz Piszcek: I backlinjen så är det kanske namnstarkaste namnet, än idag, Lukasz Piszcek. 33-åringen håller till i Dortmund och kommer att bli viktig för det här polska laget.

Jakub Blaszczykowski: Han må inte vara riktigt lika kvick som han var för några år sedan. Men ”Kuba” gör det fortfarande bra i tyska Woldsburg, och kan med sin snabbhet hota många motspelare.

Polens spelprogram i VM 2022

Polens gruppspelsmatcher ser ut som följande. Först ut så får de möta Saudi Arabia, ett land som inte tippas att gå vidare, men som vi aldrig riktigt vet vad vi har dem. Bland annat så har de en helt okej trupp. Så premiären den 19:e juni i Moskva blir ingen promenad i parken.

Sedan kommer gruppens kanske bästa lag, och det är Argentina. Sydamerikanerna möter polackerna den 24:E juni kl 20 svensk tid, och ett bra resultat där kan ju bädda för ett riktigt drömläge inför den sista matchen.

Det blir nämligen mot Mexiko i Volgograd. Ett land som trots allt tippas att sluta sist i gruppen. Men innebär det tre garanterade poäng för Polen? Så klart inte. Det måste fortfarande spelas på sin topp om polackerna ska gå vidare.

Polens VM-trupp och matcher i Qatar

Tre matcher är vad alla lagen är garanterade i VM:s spelschema 2022. Sedan börjar ju åttondelsfinalerna. För Polens VM trupp 2022 så gäller det att de börjar mot Saudi Arabia för att sedan ta sig an både Argentina och Mexiko.

I en sån här typ av grupp, där alla kan slå alla, så kan det mycket väl räcka med att ta fyra poäng för att vinna. Vi är ganska så säkra på att inget lag kommer ta mer än fem poäng. Troligt blir att Argentina tar fem pinnar och Polen lika många eller fyra.

Vanliga frågor om Polens VM trupp 2022

Om vi ska försöka se på hur Polen borde spela för att gå vidare så ska vi erkänna att ett kryss i den första matchen mot Saudi Arabia inte vore helt uselt. För då kan de gå in mot Argentinanerna i vetskapen att de rent av har råd att förlora, och ett kryss där skulle skapa bra förutsättningar.

Då väntar ju som sagt Mexiko i den sista matchen. En trepoängare där och en plats i åttondelsfinalen skulle vara säkrad. Men då kanske rent av ett till kryss skulle kunna innebära slutspel. Det beror förstås på hur resterande resultat i den här gruppen går och kommer att se ut.

Polen VM trupp 2022 - Polska truppen till VM i fotboll 2022!

Polens VM trupp 2022

Odds VM 2022 är släppta och det går att se vilka som är favoriter till att vinna VM. Det går självklart att spela på att Sydkorea vinner Fotbolls-VM 2022.

Silly Season har tagit fram allt inför Fotbolls VM 2022, och inte bara Polens VM trupp 2022. Du hittar allt från spelschema alla matcher i VM 2022 och Sveriges matcher i VM till tv-tider och tv-kanaler för Fotbolls VM hos oss. Vi har även tagit fram alla odds på VM 2022 och bäst odds på fotbolls VM.

Letar du info om endast Sveriges matcher i VM 2022? Vi har även tagit fram TV-kanaler för Sveriges matcher och TV-tider för de matcher Sverige kommer att spela. Det går även att se Brasiliens VM-trupp här.

Vem som har rättigheter till Fotbolls VM 2022 är även det klart. Då det kostar är det två bolag som gått ihop och köpt loss sändningsrättigheterna för VM 2022.

Det är många som vill veta allt om VM 2022. Något av det mest intressanta är spelartrupperna. Några av lagen som förväntas komma långt är BelgienArgentina, Frankrike, Tyskland, Spanien och Brasilien. De har alla släppts sina VM-trupper vilka är fullspäckade med toppspelare. Vårt grannland Danmark tillhör också landslagen som har valt ut sina 23 spelare samtidigt som Polen ännu inte valt sina 23 som åker med till Qatar. Sveriges VM-trupp hittar du här.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply