Nästa klubb för Gianluigi Donnarumma: Real Madrid

Nästa klubb för Gianluigi Donnarumma: Real Madrid

Donnarumma närmar sig Real Madrid

Den italienska supertalangen har klargjort att han inte förlänger sitt kontrakt och nu vill Real Madrid värva målvakten.

Det har inte undgått speciellt många att Gianluigi Donnarumma inte kommer förlänga sitt kontrakt med AC Milan. Den 18-årige målvakten har tackat nej till Milans kontraktsförslag och då den nuvarande överenskommelsen sträcker sig till och med 2018 kan det bli ett svårt år för målvakten.

Donnarumma befinner sig för närvarande i Polen med det italienska U21-landslaget där man spelar U21-EM och målvakten har av flera italienska journalister hyllats stort. Trots att målvakten endast är 18 år ser man redan nu att det kommer bli en världsmålvakt och i Italien är det inget större tvivel om spelarens framtid, han kommer spela i Real Madrid.

– Det är den ideala målvakten för Real Madrid. Han är ung, har fina kvalitéer och en bra personlighet, säger Vanesa Leonardi på Sky Sports Italia.

Att Donnarumma kommer spela i Real Madrid inom kort ser mer ut att bli verklighet och nyckeln till det hela stavas Mino Raiola. Den spanska huvudstadsklubben ska vara väldigt positiva till en värvning av Donnarumma, något AC Milan dock inte är lika säkra på.

Milans president Li Yonghong säger i en intervju med italienska Il Giornale att spelaren kommer att spela klart under hela sin kontraktslängd.

– Han kommer stanna i klubben under tiden han har kontrakt. Han är inte till försäljning, sa Yonghong efte nyheten om att spelaren inte förlänger med Milan.

Så kan Donnarumma flytta till Madrid

Enligt spanska MARCA kan målvakten ta tre olika vägar för att skriva på för Real Madrid. Det som sägs som minst troligt är att spelaren stannar ett år i klubben och fullföljer därmed sitt kontrakt med Milanoklubben. Skulle detta scenario ske kommer den italienska storklubben inte få någon övergångssumma för spelaren. Målvakten kan i så fall komma att få sitta på läktaren under hela säsongen 2017/2018.

Det mest logiska skulle vara att Milan säljer spelaren i sommar och försöker sälja Donnarumma till ett bra precis, detta på omkring 30-40 miljoner euro. Något som också skulle vara troligt är att Real Madrid köper målvakten i sommar men låter Donnarumma stanna kvar i Milan under den kommande säsongen. På så sätt får Milan både pengar för spelaren samt att han stannar i klubben ett år till.

Nästa klubb för Gianluigi Donnarumma- Real Madrid

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply