Michael O´Neill förlänger med Nordirland

Michael O´Neill förlänger med Nordirland

Förbundskaptenen stannar till 2020

Michael O´Neill har förlängt sitt kontrakt med Nordirlands landslag och stannar i fyra år till, uppger nationens fotbollsförbund på den officiella hemsidan.

Nordirland kommer att resa till sommarens EM-slutspel i Frankrike som grova underdogs. När Fotbolls-EMs grupper lottades så hamnade landet tillsammans med TysklandPolen och Ukraina i grupp C. En grupp där det blir svårt för laget att vinna matcher. Men trots att det blir svårt för laget att gå segrande ur en strid så visar landets fotbollsförbund att man har fullt förtroende för sin förbundskapten.

Enligt det nordirländska fotbollsförbundets officiella hemsida har man valt att förlänga den nuvarande förbundskaptenen Michael O´Neills kontrakt med fyra år. Detta innebär att han kommer att leda landslaget till och med juni 2020.

O´Neill var väldigt nöjd med beskedet om att han kommer att fortsätta vara Nordirlands förbundskapten under de kommande fyra åren.

– Jag är väldigt stolt över att vara Nordirlands förbundskapten och har verkligen njutit över att ha den här rollen de senaste fyra åren. Därför är jag väldigt glad över att ha skrivit på det här nya långtidskontraktet, säger O´Neill till det nordirländska fotbollsförbunds hemsida.

Genom att kvalificera Nordirland till sommarens EM kommer O´Neill bli den första nordirländska förbundskaptenen på 30 år att leda landet i ett stort mästerskap. Landet blev även historiska, då man var det första femte-seedade laget någonsin som lyckades vinna sin EM-kvalgrupp.

O´Neill har tränat Nordirland sedan februari 2012, då han lämnade Shamrock Rovers för att ansluta till sitt nuvarande jobb. I och med kontraktsförlängningen har han chansen att leda landet till både VM 2018 och EM 2020.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply