Pochettino: ”Vi behöver en till anfallare”

Mauricio Pochettino vill förstärka anfallslinjen

Det är ingen hemlighet att Tottenham under en längre tid har försökt värva en anfallare som ska konkurrera med förstavalet Harry Kane. Flera namn har ryktats vara på gång till London-klubben men hittills har inget konkret hänt i Spurs. Nu talar managern Mauricio Pochettino ut med egna ord om hur det egentligen är att värva den rätta spelarprofilen.

Mauricio Pochettino deltog under gårdagen i en intervju med ansedda FourFourTwo och där talade den argentinske tränaren bland annat om Tottenhams behov av en till anfallare.
– Att värva en anfallare är som att älska med en vacker kvinna. Det är aldrig enkelt, sa Pochettino

– Det kommer alltid att finnas flera spelare runtomkring i världen som du kan värva. Men det är likadant som att vara kär, det finns flera tjejer att välja på men det finns bara en du vill ha. Ibland kan det vara omöjligt att få den du är ute efter.

”Viktigt med rätt spelare”

43-åringen understryker hur viktigt det är att vara helt säker på ett nyförvärv.
– Det viktigaste när det gäller ett nyförvärv är att spelaren kan spela fotboll under vår filosofi och förhåller sig till vårt sätt att spela fotboll. Tottenham har haft flera exempel på när det egentligen borde ha varit unga spelare som skulle fått chansen istället för ett osäkert nyförvärv. Att värva spelare med fel profil är ett misstag, det kan man få betala för under flera års tid, sa Pochettino.

I förra veckan blev Lyons stjärnskott Clinton N´Jie  klar för spel i Tottenham, men Pochettino anser, trots värvningen av den franske anfallaren, att truppen behöver spetsas till ytterligare offensivt.
– Kommer Harry Kane att bli bättre av att det tillkommer en anfallare till? Ja, så är det alltid.

– Vi har spelare som Nacer Chadli, Erik Lamela och nu N´Jie, som kan spela som anfallare, men jag tror vi behöver en till för att vara på den säkra sidan. Det är bra att ha spelartyper för olika sorters matcher.

Tottenham, som fick ett bud på Saido Berahino (WBA) avslaget tidigare i veckan, möter Everton imorgon kväll hemma på White Hart Lane. Återstår att se om N´Jie lugnar Pochettino eller om sökandet efter en ny anfallare intensifieras ytterligare.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply