Pjanic sågar Roma: ”Vi vann ingenting”

Pjanic sågar Roma Vi vann ingenting

Miralem Pjanic går till attack mot sin förra klubb Roma

Mellan 2011 och 2016 spelade Miralem Pjanic i Roma innan han valde att prova vingarna i Juventus. Bara månader efter bytet från Roma till Juventus går han till attack mot sin före detta klubb Roma.

Miralem Pjanic har verkligen haft en lyckad inledning i Juventus. Den Jugoslavien-födde bosniern har redan gjort två mål på sina fyra första Serie A-matcher för ett Juventus som bara ångar på. Pjanic har redan cementerat en plats i ett av världens just nu starkaste lagbygge.

Innan Juventus har Pjanic spelat fotboll i Metz och Lyon men framför allt i Roma. Totalt blev det fem år och närmre 200 matcher för Roma och han var en stor supporterfavorit i huvudstaden. Det var inte konstigt att han var jagad av Barcelona, José Mourinho och flera andra engelska lag innan han valde Juventus. Nu väljer också Pjanic att gå till attack till Roma och klubbens ambitioner.

”Vi vann ingenting”

I en intervju med La Repubblica förklarar Pjanic om hur besviken han är över Romas ambitioner och deras löften de aldrig infriade.
– De lovade så mycket och jag höll alltid mitt ord genom att förlänga avtalet gång på gång. De sa alltid att de skulle bygga ett slagkraftigt lag som skulle utmana om ligaguldet, men vi vann ingenting på fem år, säger Pjanic till La Repubblica och fortsätter:

– Jag är 26. En karriär varar inte för evigt och Juventus hade haft mig på radarn i flera år. Jag pratade om det med Luciano Spalletti, Francesco Totti och Daniele De Rossi. Francesco sa att det gjorde honom ledsen, och att han ville ha kvar mig, men han förstod att jag var tvungen att välja en väg jag själv ville gå på. Jag älskar Roma och staden, men det var dags att lämna.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply