Uppgifter: Här kan Du få tag på Pilsner till VM-Matcherna

Budweisers öl-mardröm förlorar 824 miljoner kronor

Här kan du få tag på pilsner till VM-matcherna. Bara två dagar innan VM börjar har Fifa meddelat att alkohol inte kommer att få serveras på arenorna under matcherna.

Sedan Qatar tilldelades VM i fotboll för 12 år sedan har alkohol varit en omtvistad fråga. Fram till premiärdagen finns det fortfarande spekulationer, motstridig information och rykten om alkohol i Qatar.

Med 4371 dagar på sig att planera VM  hade Qatar gott om tid att göra förändringar – och det är precis vad de gjorde. Bara två dagar innan evenemanget skulle börja gjorde de en ändring i sista minuten.

Här kan Du Dricka Pilsner Till VM-Matcherna

Även om Qatar lovade att lätta på sina lagar om alkoholförsäljning, uppgav Fifa att ingen alkohol skulle säljas på någon av de åtta VM-stadionerna under matcherna. Vid en presskonferens på lördagen tyckte Gianni Infantino, Fifas ordförande, att frågan var rolig.

De enda som får dricka alkohol på arenan är de som sitter i VIP-boxarna. Enligt The Times kostar en VIP-loge cirka 25 000 kronor per match.

”Det vi ber om är att folk, när de besöker oss, håller sig till dessa områden när de ska dricka”, säger Al Khater enligt Goal.

Uppgifter Kring Alkoholservering under VM 2022

Det är oklart i vilka områden alkohol är tillåten, vilka regler som gäller där och vad dryckerna kostar. Även om Fifa i ett pressmeddelande uppgav att alkohol kommer att vara tillgänglig på vissa platser är detaljerna fortfarande oklara.

Hur många restauranger, hotell och barer som serverar alkohol i landet är okänt. Dessutom kommer vissa barer att ta ut en inträdesavgift på totalt 500 kronor och sedan dessutom ta ut 150 kronor per pilsner, enligt Fox Sports.

Gianni Infantino uppgav att det finns ”åtta till tio” fanzoner med alkoholservering, men på arrangörens webbplats står det att det finns sex.

Expressen gav sig ut gå på jakt efter en pilsner för att få svaret. Här kan ni se videon på när Expressen letar reda på vart pilsner serveras.

LÄS MER: Här kan du streama VM 2022 i Qatar gratis och spela på matcherna!

LÄS MER: Gianni Infantino förbjuder ”One Love & Pride”-armband under VM 2022!

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply