Pep Guardiola släpper inte intresset för Koke

Pep Guardiola släpper inte intresset för Koke

Koke på Manchester Citys radar

Pep Guardiola släpper inte intresset för Atlético Madrids mittfältare som han jagat sen tiden i Barcelona. en klubb han lämnade sommaren 2012.

Manchester City med Pep Guardiola i spetsen vill förstärka mittfältet, detta då Yayá Touré inte lyckats bidra med det som spanjoren förväntat sig och därför vill City nu ha en ny spelare som ska bidra med kvalité på mittfältslinjen.

Enligt spanska MARCA ska nu ett nygammalt namn ha hamnat höst upp på den katalanske tränarens önskelista. Spelaren som man så mycket vill värva är Atlético Madrids mittfältare Koke och 24-åringen är ett hett namn på transfermarknaden, speciellt då Citys stadsrivaler Manchester United tidigare jagat Vallecas-sonen som kommit fram i Atléticos ungdomskategorier.

Koke förlängde sitt kontrakt med Atlético Madrid under 2014 och den nuvarande överenskommelsen sträcker sig till och med juni 2019, en överenskommelse som innebär en utköpsklausul på 150 miljoner euro, precis som Antoine Griezmann. Det är även här som problemen kommer in för den engelska klubben, man är nämligen inte speciellt intresserade av att möta spelarens utköpsklausul vilket innebär att man måste förhandla med den spanska huvudstadsklubben angående en möjlig övergång.

Atléticos klubbledning vet sedan tidigare att man har allt på sin sida då spelaren sitter på ett långt kontrakt samtidigt som Koke själv inte sägs vara speciellt sugen på att lämna den rödvita klubben som spelat två av de senaste tre Champions League-finalerna.

Koke är för närvarande en av de bäst betalda spelarna i truppen, detta tillsammans med Antoine Griezmann där de båda tjänar 6 miljoner euro per säsong. Det är oklart vad Manchester City erbjuder spanjoren för lön men troligen skulle 24-åringen bli en av de bättre betalda på Etihad Stadium.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply