Pelle Nilssons dubbel frälste Nürnberg

Per ”Pelle” Nilsson och hans FC Nürnberg fortsätter att vara starka hemma på Frankenstadion. På söndagseftermiddagen plockade man säsongen sjätte hemmaseger, när Europaplats-jagande FSV Mainz 05 var på besök.

I ett jämnt och tätt möte inför halvfulla läktare på Frankenstadion, skulle matchens första halvlek sluta mållöst. Bortalaget var det snäppet vassare, men några jättechanser skapades aldrig mot Raphael Schäfer i hemmamålet. Gästerna hade under hela matchen stora problem med effektiviteten på mål, vilket helt klart blev avgörande mot slutet när man desperat skulle jaga en kvittering. När dessutom ungraren Adam Szalai fick chansen från straffpunkten i matchens 28:e minut, brände han den och såg till att halvleken slutade 0-0.

Tio minuter in i den andra skulle en viss svensk öppna målskyttet på Frankenstadion. Hiroshi Kiyotake tog hand om en frispark från höger, som den svenske mittbacken, Per Nilsson, prickade in med hjässan efter ett inlägg fint inlägg och satte därmed hemmalaget i det så viktiga förarsätet.

Men hemmapubliken skulle sätta jublet i halsen bara fem minuter senare. Jan Kirchhoff spelade fram till Nicolai Müller, som elegant lobbade bollen över en chanslös Raphael Schäfer i den 60:e matchminuten.

Men ett hungrigt och vilt kämpade Nürnberg skulle återta ledningen efter bara nio minuters spel. Efter en hörnvariant till vänster om Mainz-målet, slog Hanno Balitsch en perfekt inlägg till Pelle Nilsson, som nickade in sitt och lagets andra mål för dagen. Den svenske mittförsvararen gjorde därmed sitt femte mål för säsongen i sin 48:e match i Der Club.

Bortalaget jagade en kvittering, men Nürnbergs solida försvarsspel stod emot väl och lät inte de vitklädda gästerna till några större farligheter. Nürnberg höll undan väl och kunde plocka sin nionde seger för säsongen och lägger sig på en nionde plats – en poäng bakom FSV Mainz som hade chansen att knoppa in på Eintracht Frankfurt och SC Freiburg som efter 28 spelade innehar de sista Europaplatserna i tyska Bundesliga.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365