Avstängd på grund av snusande

UEFA har stängt av Roman Eremenko på grund av hans snusande

När Island tog emot Finland i EM-kvalet hemma på Island igår kom gästerna till spel utan en av sina största stjärnor. Varför? Roman Eremenko, till  vardags i CSKA Moskva, fastnade nämligen i dopningskontrollen på grund av sitt snus.

UEFA har en vana att göra bort sig, inte minst 2015 års skandal när Michel Platini och andra höjdare stängdes av efter att man avslöjades ha tagit emot mutor och liknande. UEFA är fortfarande en organisation som få litar på i fotbollsvärlden fullt ut, även om man nyligen fått en ny president som ser lovande ut.

Man har också på senare tid börjat stänga av spelare och ge sanktioner till lag som inte sköter ekonomin regelrätt. Det delas också ut varningar till fans för deras beteende, senast var det engelsmännen och ryssarna i sommarens EM. UEFA:s senaste avstängning har fått många att höja på ögonbrynen. Roman Eremenko har stängts av på grund av hans snusande.

Hasse Backe är inte nöjd

Det var inför Finlands bortamatch mot Island i EM-kvalet under torsdagskvällen som Roman Eremenko fick en chockartad avstängning av UEFA. Bara sex timmar före match kom UEFA med beskedet att Eremenko inte klarade dopningskontrollen som gjordes före match. Både förbundskaptenen Hasse Backe och Eremenko vet att det är på grund av Eremenkos snusande.
– En enorm överraskning. Vi fick besked av Uefa klockan 14.30, då hade vi redan gjort alla förberedelser och samlats för en matchgenomgång. Och så kom beskedet, det var tufft, säger förbundskaptenen Hasse Backe enligt TT.

CSKA Moskvas mittfältare har stängts av i 30 dagar av UEFA i väntan på en grundligare undersökning om det verkligen är snuset eller något annat som gjorde att dopningskontrollen reagerade.

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply