bet365

OFFICIELLT: Capello bryter med Ryssland

Fabio Capello och det ryska fotbollslandslaget går skilda vägar efter 3 års samarbete

Det ryska fotbollsförbundet meddelar på tisdagen att Capello lämnar sin tjänst som huvudtränare för det ryska landslaget efter en ömsesidig överenskommelse.

Dåliga resultat

Den förre Milan-, Real Madrid– och England-tränaren tog över ryssarna 2012 och tog dem till VM i Brasilien förra sommaren. Väl där gick det inte riktigt så bra som man hade hoppats på och senaste tidens dåliga resultat har satt Ryssland i ett prekärt läge för att ta sig till EM i Frankrike nästa sommar. Värdarna för VM 2018 sitter på en tredjeplats i sin EM-kvalgrupp,  åtta respektive fyra poäng bakom ledande Österrike samt Sverige.

”Det ryska fotbollsförbundet och huvudtränaren för det ryska landslaget, Fabio Capello, har nått en ömsesidig överenskommelse att säga upp anställningsavtalet”, lyder uttalandet från förbundet.

”Vi vill tacka Fabio Capello för hans arbete som huvudtränare och önskar honom all lycka i framtiden”, fortsätter det.

”Fabio Capello tackar i sin tur det ryska fotbollsförbundet för den hjälp och stöd han har fått dem senaste åren. Han är också tacksam för spelarna han har fått arbeta med samt supportrarna för deras fantastiska stöd”.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply