Barcelona kan sälja Munir till Zenit

Barcelona kan sälja Munir till Zenit

Munir kan lämna Barcelona för Ryssland

Enligt spansk radio kan Munir komma att lämna Barcelona för spel i Zenit i den ryska ligan. Den gångna säsongen var spelaren utlånad till Valencia men det blir ingen fortsättning på Mestalla nästa säsong.

Munir El Haddadi lyckades inte slå sig in i Barcelona under tidningen i den katalanska storklubben. Under den gångna säsongen lånades anfallaren därför ut till Valencia i hopp om ett genombrott för den 21-årige anfallaren. Det ser inte ut att bli någon fortsättning på Camp Nou för spelaren och det mesta tyder på att det blir en försäljning av spelaren under sommarens transferfönster. Munirs utköpsklausul ligger på 60 miljoner euro men då Barcelona behöver intäkter för spelarköp i sommar kan en affär komma att bli av för drygt 20 miljoner euro.

Enligt Catalunya Radio ska ryska Zenit Sankt Petersburg vara beredda att köpa loss spelaren för den tidigare nämnda summan och skriva ett kontrakt med spelaren som fortfarande är i början av sin karriär som professionell fotbollsspelare. Under den gångna säsongen spelade Munir i Valencia men den spanska storklubben ska inte ha gett någon som helst signal att man vill värva Munir i sommar, något som gjort att Barca börjat vända blickarna mot andra håll.

Zenits tränare Roberto Mancini sägs ha följt spelaren under en längre tid och ska vara beredd att ge spelaren en viktig roll i laget under den kommande säsongen. Den ryska ligan drar igång i början av juli månad, något som gör att man gärna vill få till en affär snabbt från ryskt håll. Barcelona ska inte vara speciellt intresserade av att behålla spelaren och därför kan en affär bli officiell inom kort.

SE ÄVEN: Barcelona lönelista 2017

Byter klubblag – och landslag

Det är inte bara klubblaget som kan bytas för Munir El Haddadi i sommar. Spelaren, med rötter i Marocko, kan även komma att byta landslag. Munir har tidigare representerat det spanska landslaget men kan nu komma att byta för spel i Marocko istället. Det hela är upp till idrottens skiljedomstol som avgör fallet, men det mesta tyder på att det blir spel för det nordafrikanska landet.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply