Chapecoense får böter

Chapecoense får böter

Efter att inte ha ställt upp i den sista ligamatchen

Den brasilianska toppklubben Chapecoense, som dessvärre undkom i en flygplanskrasch tidigare i november, har fått böter efter att de inte hade möjlighet att spela sin sista ligamatch mot Atletico Mineiro.

Tidigare i november skedde en horribel flygplanskrasch i Colombia som tog livet av 71 personer, däribland ett helt brasilianskt fotbollslag som heter Chapecoense. Det har blivit känt över hela världen och alla i fotbollsvärlden sörjer de 19 fotbollsspelare som miste sina liv, tillsammans med övriga människor. Klubben, som var på väg till Colombia för att spela final i Copa Sudamericana, blev tilldelade segern i finalen och har även fått immunitet i det brasilianska ligaspelet för de kommande tre åren, vilket innebär att de inte kan flyttas ned samt att alla klubbar erbjuder sig att låna ut spelare till dem, tills de har lyckats komma på fötter igen.

Den sista ligamatchen i den brasilianska högstadivisionen spelades den 1 december och Chapecoense skulle möta Atletico Mineiro, men båda klubbarna kom överens om att inte spela matchen, då Chapecoense inte hade någon möjlighet. Den spanska tidningen Marca skriver nu att de båda klubbarna har fått böter på 28 300 euro för detta, och att de båda klubbarna även tillskrivs en 3-0 förlust. Detta trots att de båda klubbarna gemensamt kommit överens om beslutet efter den tragiska olyckan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply