Vincent Kompany blir borta en månad

Vincent Kompany blir borta en månad

Har redan missat 4,5 månader av säsongen

Vincent Kompany står återigen på skadelistan hos Manchester City efter att enbart klarat fem minuter av Manchesterlagets Champions League kvalmatch igårkväll för att sedan tvingas halta av planen och nu har Pellegrini bekräftat att det blir åtminstondes en månad borta.

Manchester City har redan fått klara sig utan sin kapten och mittback ett antal månader den här säsongen och nu ser det ut som att de får vänta ett tag till. Vincent Kompany var i gårdagens Champions League match mellan Manchester City och Dynamo Kiev tvungen att gå av planen efter enbart fem minuter på grund av skadekänning. Belgaren har redan dragits med vadskador under hela säsongen och igår revs en ny upp. Manchester Citys tränare Manuel Pellegrini har bekräftat att Kompany kommer att vara åtminstondes en månad, något som innebär att försvararen missar söndagens Manchesterderby och de båda kvartsfinalsmatcherna i Champions League. Det finns heller ingen garanti att Kompany kan komma att återvända innan säsongen är slut, då 29-åringen redan missat fyra och en halv månad av säsongen med tre separata vadskador.

– Olyckligtvis så har Vincent en muskelskada i sin vad igen. Det är samma problem som han har haft innan, säger Pellegrini till The Mirror.

– Vi kommer att veta mer imorgon eller i övermorgon, men som alltid med en muskelskada är det minimum en månad. Det är svårt för mig att säga för tillfället huruvida han är borta för resten av säsongen, men att ha ett problem i vaden, vi är i mitten av Mars, sen blir det mitten av April, det är åtminstondes tre fjärdedelar av resten av säsongen [som Kompany kommer missa]. Han måste vara väldigt stark mentalt, för det är väldigt svårt att acceptera, men det finns inget annat att göra. Vi måste kolla imorgon på resultaten, fortsätter Pellegrini.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply