Uppgifter: Anders Christiansen kan återvända till Malmö FF i sommar

Uppgifter: Anders Christiansen kan återvända till Malmö FF i sommar

MFF kan hämta tillbaka Anders Christiansen

Mittfältaren som lämnade den skånska storklubben i vintras kan vara på väg att återvända. Detta efter en inte alls lyckad sejour i den belgiska ligan.

Malmö FF har varit den mest framgångsrika klubben på 2010-talet i Sverige. Skåningarna har vunnit fyra guld under de fem senaste säsongerna men 2018 har blivit ett år där man inte alls hitta samma fina form. För tillfället ligger man på elfte plats i Allsvenskan och har endast vunnit fyra matcher efter 12 omgångar spelade. Nu skriver belgisk press att guldhjälten Christiansen kan vara på väg att återvända till MFF efter endast ett halvår i den belgiska ligan.

Det är inte många månader sedan som ‘AC’ blev utsedd till Årets spelare i Allsvenskan och skrev på ett kontrakt till och med vintern 2022 med Malmö FF. Endast ett par månader efter sålde man dock spelaren till Gent för drygt 11 miljoner kronor men nu kan en återkomst komma att bli av. Efter flera skador och motgångar i Belgien skriver Het Nieuwsblad att spelaren kan vara på väg att lämna samtidigt som MFF står med öppna armar för att få tillbaka spelaren. 27-åringen var en viktig pjäs under sina två år på denna sidan av Öresund och en flytt tillbaka sägs nu vara aktuell.

Christiansen befann sig på Stadion under måndagen då Malmö FF spelade 1-1 hemma mot Dalkurd. Mittfältaren var dock fåordig om en återkomst.

– För att vara ärlig är det inget jag tänkt på. Jag har varit i Belgien i fem månader och har tre år kvar på mitt kontrakt. Det handlar inte bara om att säga ja eller nej. Det jag vill mest av allt är att spela fotboll och hoppas det blir i Belgien. Hur klubben ser på det vet jag inte men jag har inte hört något annat så jag utgår från att de räknar med mig, sa spelaren i måndags till Expressen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply