Överraskningen: Buffon nära kontrakt med PSG

Överraskningen: Buffon nära kontrakt med PSG

PSG ser ut att värva Buffon

Italienaren som lämnade Juventus efter 17 säsonger ska nu vara nära att skriva på för Paris Saint-Germain.

Gianluigi Buffon är ett namn som alla förknippar med Juventus. Efter 17 säsonger i den svartvita klubben lämnade han i maj månad och hyllades enormt av hemmapubliken på Allianz Stadium. Efter att ha gjort sin sista match i klubben var det många som trodde att 40-åringen skulle rikta blickarna mot MLSAsien eller Mellanöstern men så blev inte fallet. Istället är det Paris Saint-Germain som ligger bäst till för att värva Buffon.

Enligt italiensk press ska PSG ha kommit överens med spelaren om ett kontrakt som gör att han kommer att spela på Parc des Princes under de kommande säsongerna. Buffon ska ha kommit överens med den franska huvudstadsklubben om ett tvåårskontrakt och det återstår att se om legendaren tar förstaplatsen mellan stolparna hos de regerande Ligue 1-mästarna.

Buffon sägs ha accepterat en lön på 16 miljoner euro per säsong. Det hela förväntas bli officiellt om några dagar då dealen är helt på plats.

Buffon har tidigare gått ut och sagt att han lägger handskarna på hyllan under 2018, något som dock inte verkar vara speciellt troligt efter de senaste uppgifterna om stjärnans framtid.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply