Överens – Nu kan Victor Nilsson Lindelöf flytta till Manchester United

Överens - Nu kan Victor Nilsson Lindelöf flytta till Manchester United

Victor Nilsson Lindelöf närmar sig en flytt

Benfica och Västerås SK har nått ett avtal i sin dispyt, uppger Aftonbladet. Detta kan innebära att Manchester United värvar Victor Nilsson Lindelöf.

Det har länge sagts att Manchester United vill värva Victor Nilsson Lindelöf. Något som har sett ut att stoppa övergången har varit en dispyt mellan spelarens nuvarande klubb Benfica och Västerås SK, svenskens senaste klubbadress på hemmaplan. Nu verkar det dock som att svenskarna och portugiserna har nått en överenskommelse, enligt Aftonbladet. Detta kan öppna upp för försvararens eventuella flytt till Old Trafford.

Benfica uppges betala 29 miljoner kronor till VSK, oavsett om svensken säljs till England eller inte. Om spelaren sedan flyttar till United kommer den svenska klubben få ytterligare 9,5 miljoner kronor. Dessutom har Västerås rätt till solidaritetsersättning för Nilsson Lindelöf. Den ersättningen kommer förmodligen att ligga på mellan sju och åtta miljoner kronor.

Vill inte bekräfta

Bengt-Åke NilssonVSKs ordförande, vill inte bekräfta uppgifterna om en överenskommelse.

– Det dröjde länge innan vi över huvudtaget kom i kontakt med Benfica. När vi är på samtalsfot med dem vill jag inte störa, säger Nilsson till Aftonbladet.

– Du får ingen bekräftelse från mig. Vi har haft kontakt med Benfica via vår jurist, och det är positivt att vi är på samtalsfot.

Kom till klubben 2012

Nilsson Lindelöf anlände till Benfica under sommaren 2012. Först tillhörde han klubbens ungdomslag och B-lag, men i oktober 2013 debuterade han för A-laget.

SE ÄVEN: Victor Nilsson Lindelöf lön, inkomst & förmögenhet 2016/2017

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply