Ovan matchjälte på Camp Nou

Innan matchen frågade alla vem som skulle bli matchhjälten i kvällens stora match mellan Barcelona och Valencia. Messi, Iniesta eller kanske någon Valencia-spelare? Ack så fel de flesta hade.

Spelet började som det så ofta ser ut på Camp Nou. Valencia backade hem tidigt, medan Barcelona styrde spelet med sitt näst intill felfria passningsspel. Det dröjde ända till den åttonde matchminuten innan det första avslutet mot mål kom av Pedro. Ett försök som inte hotade Valencias målvakt Diego Alves något nämnvärt.

I den 23:e matchminuten däremot skulle en annan spelare visa prov på annat. Adriano, som blev utvisad i El Clasico-matchen som ägde rum tidigare i veckan, fick bollen utanför straffområdet efter en kort hörnvariant och, för ovanlighetens skull när det gäller Barcelona, sköt han utifrån. Ett fantastiskt skott som likt en projektil smällde in i Alves vänstra kryss – ett riktigt drömmål.

Men Valencia skulle även de få sätta bollen bakom motståndarmålvakten. Victor Ruiz nickade i den 60:e minuten i mål, efter en bra slagen frispark, men blev dömd för offside av den assisterande domaren. Inget mål alltså och Adrianos högerkanon stod sig som matchens enda ända fram till att slutsignalen ljöd.

Seger blev det för Barcelona, som utan att imponera speciellt mycket återigen lämnade planen med tre poäng säkrade. Värt att notera är också att nyförvärvet Alexandre Song gjorde sin hemmadebut där han visade ännu en gång att han passar in i lagets spelsystem.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply