Ousmane Dembélé på plats i Manchester för påskrift

Ousmane Dembélé på plats i Manchester för påskrift

Manchester City värvar Ousmane Dembélé

Borussia Dortmund-spelaren har rest till Manchester för att ha ett möte med Pep Guardiola och därefter ansluta till den engelska storklubben.

Ousmane Dembélé är endast detaljer från att lämna Borussia Dortmund och skriva på för Manchester City. Spelaren ska under tisdagen ha rest till Eastlands för att ha ett möte med lagets tränare Pep Guardiola och därefter skriva på ett kontrakt med sin nya klubb och gå igenom den obligatoriska läkarundersökningen.

Det är franska Le10Sport som kommer med rapporter om att spelaren lämnar den tyska storklubben för flytt till Premier League i sommar och det är ingen billig övergång som City kommer betala för. Dortmund sägs vilja ha minst 80 miljoner euro för 20-åringen och då spelarens kontrakt går ut sommaren 2021 har Bundesliga-klubben ingen anledning som helst att släppa som spelare som anslöt från Rennes förra sommaren. Dortmund köpte spelaren för 15 miljoner euro från Ligue 1-klubben och sägs nu alltså komma att göra en vinst på hela 65 miljoner euro.

SE ÄVEN: Så mycket tjänar Manchester City-spelarna

Nobbade Barcelona

En klubb som under en längre tid ska ha varit intresserad av att värva spelaren är FC Barcelona. Den spanska storklubben ska vid flera tillfällen ha kontaktat Dortmund om en övergång men då Barcelona inte varit beredda att betala mer än 40-50 miljoner euro för spelaren har det aldrig riktigt varit ett alternativ att lämna för spel på Camp Nou.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply