Ousmane Dembélé närmar sig en övergång till Barcelona

Ser ut att ersätta Neymar

Ousmane Dembélé är nära en övergång till Barcelona. Spanjorerna kommer snart ha nått en överenskommelse med Borussia Dortmund, rapporterar Football Espana.

För snart två veckor sedan flyttade Neymar till Paris Saint-Germain. Sedan dess har Barcelona letat efter brasilianarens ersättare. Nu ser det ut att vara klart vem som kommer in i stället för honom. Ousmane Dembélé närmar sig en övergång till Barcelona, skriver Football Espana.

Barcelona och Borussia Dortmund sägs vara överens om en första betalning på 100 miljoner euro för spelaren. Den betalningen kommer spanjorerna att göra direkt. De två parterna har dock inte kommit överens om den resterande delen av avtalet. Tyskarna ryktas vilja ha ytterligare 30 miljoner euro i olika klausuler. Det återstår att se hur mycket La Liga-klubben är villig att erbjuda i det avseendet.

Positivt inställd

Inför den potentiella flytten har Dembélé uttalat sig om Barcelona som klubb. Han verkar vara väldigt positivt inställd till att flytta dit.

– Det är en ära att få se sitt namn på en lista över spelare som Barcelona vill värva. Det är en stor klubb och alla spelare vill spela i en sådan förening. Jag kommer att försöka ta det lugnt, så får vi se vad som händer, sa Dembéle tidigare under sommaren.

En jagad man

Barcelona är inte ensamma i sin jakt på Dortmunds talang. Under året har 20-åringen ryktats vara på väg till bland annat Manchester United och Chelsea.

Sedan maj 2016

Dembélé skrev på för Dortmund i maj 2016. Då lämnade han Rennes för att flytta till Tyskland. I den processen skrev den offensiva spelaren på ett avtal som sträcker sig till år 2021 med föreningen. Efter endast ett år i klubben kan han vara på väg att lämna.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply