Österrikes trupp EM 2016 – Österrikiska truppen till fotbolls-EM 2016!

Österrikes trupp EM 2016 - Österrikiska truppen till fotbolls-EM 2016!

Österrike spelartrupp Fotbolls-EM 2016

Österrikes EM-trupp 2016Österrikes trupp EM 2016? Österrikes väg till EM har varit lite klockren. Laget som var i samma kvalgrupp som Sverige vann gruppen med 28 poäng av 30 möjliga. Man förlorade inte en enda match och ser riktigt starka ut inför huvudturneringen som inleds den 10 juni i Frankrike. Den enda matchen som man tappade poäng i i kvalet var 1-1-matchen mot Sverige i Österrike, i övrigt har man tagit full pott och är en av favoriterna till att gå vidare från gruppen, detta tillsammans med Portugal med Cristiano Ronaldo i spetsen. Här kan du läsa mer om Österrikes laguppställning inför EM 2016 i Frankrike och vilka spelare i Österrikes herrlandslag i fotboll som ingår i Österrikes EM-trupp 2016.

Österrikes EM-trupp 2016

Österrike lyckades komma på första plats i gruppspelet, detta i en grupp där Ryssland kom på andra plats och Sverige gick till playoff då man knep tredjeplatsen. Förbundskapten Marcel Koller har nog inte haft några problem med att välja den Österrikiska truppen till fotbolls-EM 2016 i Frankrike. Österrikes trupp inför fotbolls-EM 2016 är nu fastställd.

Österrikes EM-trupp innehöll några positiva överraskningar. Marcel Kollers trupp innehåller mest spelare från Tyskland och Schweiz men även ett par från Premier League.

I Österrikes EM trupp 2016 hittar vi bara ett fåtal spelare från Österrikiska ligan. Truppen utgörs till stor del av utlandsproffs som utgör grunden i truppen. Dessa spelare blir nog de som i slutändan bildar startelvan.

  • Odds att Österrike vinner EM (vinnarodds): 34.00
  • Odds att Österrike går vidare från gruppen: 1.60
  • Odds att Österrike vinner gruppen: 3.25
  • Odds att Österrike kommer sist i gruppen: 6.00

Österrikiska EM-truppen i fotboll 2016

EM-grupp: Grupp F
Ranking: 16 på UEFA-rankingen.
Förbundskapten: Marcel Koller
Österrikes herrlandslag i fotboll EM 2016

Här är alla spelare som ingår i den Österrikiska EM-truppen. Österrikes EM-trupp består av 20 fotbollsspelare och 3 målvakter. Det är nedanstående spelare som utgör Österrikes bästa fotbollsspelare och som ska försöka vinna EM-guldet åt Österrike:

Målvakter: Robert Almer (Austria Vienna), Heinz Lindner (Eintracht Frankfurt), Ramazan Ozcan (Ingolstadt).

Försvarare: Aleksandar Dragovic (Dinamo Kiev), Christian Fuchs (Leicester City), Gyorgy Garics (Darmstadt), Martin Hinteregger (Borussia Monchengladbach), Florian Klein (Stuttgart), Sebastian Prodl (Watford), Markus Suttner (Ingolstadt), Kevin Wimmer (Tottenham Hotspur).

Mittfältare: David Alaba (Bayern Munich), Marko Arnautovic (Stoke City), Julian Baumgartlinger (Mainz), Martin Harnik (Stuttgart), Stefan Ilsanker (Leipzig), Jakob Jantscher (Luzern), Zlatko Junuzovic (Werder Bremen), Marcel Sabitzer (Leipzig), Alessandro Schopf (Schalke)

Anfallare: Lukas Hinterseer (Ingolstadt), Rubin Okotie (1860 Munich), Marc Janko (Basel).

Österrikes bästa målskytt i EM-kvalet (inklusive kval och Playoff):

Marc Janko: 7 mål

Spelarna i Österrikes EM-trupp som kan avgöra

Marc Janko: Spelaren stod för fem mål i kvalet och är den viktigaste punkten för att Österrike ska ta sig vidare från gruppspelet.

David Alaba: Bayern München-försvararen är en av Österrikes viktigaste spelare. Förutom i det defensiva jobbet har Alaba även ett väldigt bra tillslut som gör att motståndarförsvaret aldrig kan känna sig lugna.

Marko Arnautovic: Stokes anfallare är tillsammans med Janko lagets målskyttar. Arnautovic har denna säsong gjort det väldigt bra i Stoke och har växt ut till en av lagets viktigaste spelare.

Österrikes spelprogram i EM 2016

Österrikes chanser att ta sig vidare från grupp F som etta eller tvåa är ganska höga sett till oddsen, men förhoppningarna om att knipa en slutspelsplats är ändå ganska goda då även de 4 bästa treorna i EM tar sig vidare. En seger i premiären mot Österrike är troligen helt avgörande för om det skall bli fortsatt spel eller inte för Marcel Kollers mannar.

Österrikes EM-matcher i Frankrike

När spelar Österrike sin första match i EM 2016? Österrikes första EM match är mot Ungern torsdag den 14 juni 2016 kl 18:00 på Stade de Bordeaux i Bordeaux. Österrikes nästa match i fotbolls-EM 2016 är lördag den 18 juni 2016 kl 21:00 mot Portugal på Parc des Princes i Paris.

Vilka lag har Österrike i sin EM-grupp? Österrike spelar i EM-gruppen Grupp F. De lag som spelar i Grupp F utöver Österrike är Ungern, Island och Portugal. För datum och speltider för Österrikes matcher mot Ungern, Island och Portugal se Österrikes spelprogram i gruppspelet. Där får du reda på all  information du behöver veta om Österrikes matcher i fotbolls-EM 2016!

Här kan du se samtliga Fotbolls-EM 2016 grupper – ett bra sätt att få en överblick över alla grupper i fotbolls-EM 2016. Se även vår EM guide 2016 som är en bra sammanställning över sådant som är viktigt inför EM 2016, såsom spelschema för EM 2016, TV-tider fotbolls-EM 2016 och  vilka kanal som sänder matcherna i EM 2016vart landslagen kommer att bo, Fotbolls-EM 2016 arenor som kommer att användas i Frankrike m.m

Vanliga frågor om Österrikes EM trupp 2016

Ifall du har några frågor om Österrikes EM-trupp 2016 så kan du enkelt droppa en kommentar så försöker vi besvara frågorna om den Österrikiska truppen inför EM 2016 så gott det går. Denna artikel kommer även att löpande uppdateras med startelvor, fakta, odds, statistik om spelarna och Österrikiska landslaget inför Österrikes enskilda EM-matcher. Därutöver kommer vi att försöka besvara av de vanligaste frågorna du kan tänkas ha rörande Österrikes EM-trupp 2016.

Flera andra länder har släppt sina trupper till sommarens EM-slutspel. Frankrike, Tyskland, SpanienItalien, Island och Sverige har alla gått ut med vilka spelare de kommer ha med sig till turneringen och det förstnämnda laget ses även som favoriter till att vinna turneringen.

Läs mer om EM-trupper och förutsättningarna inför sommarens EM-slutspel

Svenska EM-truppen 2016

Bästa målvakterna i EM 2016

Bästa backarna i EM 2016

Bästa anfallarna i EM 2016

Prispengar fotbolls EM 2016

1 Comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply