Oscar: “Klubblags-VM titeln kan stärka vårt självförtroende”

Chelseas mittfältare har sagt sitt, semifinalerna spelas på onsdag och torsdag.

Chelsea har denna säsong presterat långt ifrån förväntat. Efter att äntligen vinna Champions League i maj, blev det en tidig eliminering denna gång redan i gruppspelet och lyckas därför inte försvara titeln. I Premier League skiljer det även 10 poäng från ledarna Manchester United, samt Roberto Di Matteos avgång som inte gjorde det bättre för klubben.

Mittfältaren Oscar har sagt sitt om Chelseas situation och det han tror klubblags-VM titeln kan ge klubben.

”Om vi vinner kommer vi få mycket mer självförtroende och styrka för resten av säsongen. Jag tror att vi har möjlighet att gå till final och förhoppningsvis möta Corinthians”, säger Oscar enligt den brittiska tidningen The Sun.

Innan de anlände i Japan, såg Oscar hur desperata Corinthians var efter titeln i Japan, vilket även kan vara dåligt för den brasilianska klubben. Oscar, som även varit en av Chelseas höjdpunkter denna säsong, avslöjade betydelsen klubblags-VM har för Sydamerikanska lag.

”Detta är en mycket viktig tävling för alla lag i världen. Det har alltid varit stort i Sydamerika, även när det gäller Copa Libertadores. Brasilianska klubbar har alltid setts som de starka lagen mot Europeiska eftersom det är en stor chans för dessa klubbar att spela mot en europeisk storklubb och visa vad dem går för”, fortsätter Oscar.

”De sydamerikanska lagen tar alltid tävlingen på allvar, men i och med att européerna har vunnit de senaste fem åren, vill de gärna se till att det fortsätter vara så”, avslutar mittfältaren.

Den brittiska tidningen klarlägger också skillnaden mellan Corinthians fans och Chelseas fans där tusentals Corinthians fans åkte till flygplatsen för att önska sitt lag lycka till, samt antalet som följer med ända till Japan, medan Chelsea fansen önskar sig att det endast blir en tur resa för Rafa Benitez, alltså ingen retur resa från Japan för spanska tränaren.

Chelseas debut är semifinalen på torsdag mot Mexikos Monterrey, som avancerade till semifinal efter att ha besegrat Ulsan med 3-1 i söndags och Corinthians spelar på onsdag mot egyptiska Al Ahly efter att ha besegrat japanska Hiroshima med 2-1.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply