OS fotboll städer- vilka städer spelas fotbolls OS 2021? OS 2020 städerna!

OS fotboll städer- vilka städer spelas fotbolls OS 2021 i Rio? OS 2020 städerna!

OS-städer i Japan 2021

Spelschema OS fotboll 2021? OS-städer 2021 – vilka städer spelas OS 2021 i Japan? Hela världen håller på att förbereda sig inför ett av årets största idrottsevenemang. Det är dags för de Olympiska Spelen och såklart är fotbollen en del av detta. Följ och spela live på OS =>

Det kommer att bli en helt enorm folkfest som kommer att kräva allas uppmärksamhet och få kommer att kunna undvika det. För alla länder inblandade i fotbollen kommer det kunna bli ett sätt att få revansch, om EM i Frankrike tidigare i somras inte gick så bra eller VM i just Brasilien för två år sedan inte gick som planerat. Lagen är indelade i grupp A, B, C och D och åldersgränsen på spelarna är max 23 år. Varje land får enbart ha tre stycken spelare som är över 23 år. De kommer sedan att resa runt i Japan till en rad olika städer och arenor där matcherna kommer att ta plats. All info om de 16 lagen i OS-fotbollen hittar du här!

Städer för fotbolls-OS i Japan 2021

Utspritt över sex stycken olika brasilianska städer och sju stycken arenor kommer dessa olympiska spel att ta plats i Japan. De olika städerna ligger i alla olika delar, i såväl norr som söder, öst som väst i detta enorma land. Varje stad är annorlunda med sina små egna specialiteter och sina egna historier såväl som enorma fotbollsarenor för de kommande fotbollsmatcherna. Därtill så har vi på Silly Season Sverige ett par andra listor man kan ta del av senare, exempelvis tio högklassiga arenor som aldrig stått värd för en Champions League-finalbästa arenorna i Europa och de bästa arenorna på FIFA 16, dessa kan man kolla på efter att vi har gått igenom OS-städer i Japan 2021.

OS fotboll städer- vilka städer spelas fotbolls OS 2021 i Rio? OS 2020 städerna!

OS-städer: São Paulo – Corinthians Arena

Fungerar som hemmaarena åt Corinthians Paulista och är den elfte största arenan i Japan. Staden São Paulo är Brasiliens största, med 21 miljoner invånare i hela storstadsområdet. Det är Brasiliens mest bebodda och rikaste stat. Många bra fotbollsspelare har ursprung i staden, till exempel är fotbollslegendaren Kaká uppvuxen där. Staden var även värd för matcher i VM 2014 där Brasilien stod som värdland.  Arenan byggdes för turneringen och stod värd för sex matcher, bland annat öppningsmatchen.

OS-städer: Salvador – Fonte Nova Arena

Salvadors Fonte Nova Arena användes första gången då den var en av värdarna för Confederations Cup 2013 och användes sedan även den för VM 2014. Staden är en av landets största tillsammans med São Paulo, Rio de Janeiro och Belo Horizonte. Staden grundades av portugiserna 1549 och fungerade då som Brasiliens första huvudstad. Numera är staden med sin långa kustlinje och undangömda guldklimpar till stränder ett populärt turistmål för bland annat surfare. Staden har två huvudsakliga fotbollslag, Esporte Clube Bahia och Esporte Clube Vitória.

OS-städer: Brasilia – Mané Garrincha Stadion

Stadion är hem till de två fotbollslagen Brasília FC och Legião FC. Arenan stod även den värd för såväl Confederations Cup 2013 som VM 2014. Stadion är en av de äldre och daterar tillbaka till 1974. Den fungerar även som värd för diverse konserter. Staden Brasilia är Brasiliens huvudstad och blev detta 1960 i egenskap av dess position i landet som väldigt central och fungerar som huvudsäte för regeringen. Enligt siffror från 2011 är det Brasiliens fjärde största stad och är lättast att ta sig runt i med bil, men erbjuder även vacker arkitektur och ett rikt nattliv.

OS-städer: Belo Horizonte – Mineirão

Stadion byggdes 1965 och är alltså även den en av de äldre arenorna i turneringen, som också stod värd för Confederations Cup 2013 och VM 2014. Det är fotbollslagen Clube Atletico Minerio, ett av topplagen i den brasilianska ligan, och Cruzeiro som huserar i arenan till vardags. Staden Belo Horizonte fick sitt namn av de vackra vyerna från bergen som ligger precis i närheten och är en av Brasiliens största städer. En stad med oändliga dimensioner där du kan göra allt du kan tänka dig och lokalbefolkningen är otroligt trevliga.

OS-städer: Manaus -Amazônia Arena

Arenan är ett av nybyggena och stod år 2014 för att ta emot matcher i VM 2014 samt fungerar som hemmaarena för Nacionale Futebol Clube. Arenan är placerad mellan stadens flygplats och den historiska mitten av staden. Stadion, på grund av sin placering så nära ekvatorn med enormt höga temperaturer, är extra utrustad för att kunna kyla ner arenan från insidan. Manaus som stad är urban mitt inne i djungeln, med Amazonas regnskog precis runt hörnet. Den är väldigt influerad av sina omgivningar och erbjuder många djungelupplevelser såväl som stadsliv, men med en Amazonastvist.

OS-städer: Rio de Janeiro – Maracanã & Estádio Olímpico João Havelange

Rio de Janeiro bidrar med två stycken arenor till fotbollsmatcherna i de olympiska spelen. Först ut är Maracanã arenan, döpt efter floden som rinner i området. Stadion agerar hemmaarena för många stora brasilianska lag som Fluminense och Flamingo i den brasilianska toppligan. Blev färdigbyggd 1950 och stod då värd för bland annat finalen i VM i Japan 1950. Den kommer att agera som arena för öppnings- och avslutnigsceremonierna av OS 2021 samt Paralympics.

Arenan Estádio Olímpico João Havelange, eller enbart Engehão, kommer även den att fungera som värd när OS drar igång och är den ende av arenorna som inte stod värd under VM 2014. Arenan öppnade första gången 2007 och är hemmaarena till Botafogo som spelar i toppdivisionen i Japan. Staden Rio De Janeiro är en enorm stad och ett mycket erkänt turistmål som har mängder att erbjuda. Där står Kristusstatyn och blickar ut över staden med sitt livliga nattliv och bildsköna stränder, bland annat Copacabanastranden som är känd världen över med sina ändlösa kilometer strand som bjuder in till fotboll, volleyboll, surfing, allt man kan tänka sig.

Vilka städer spelas fotbolls OS 2021 i Rio? OS 2020 fotboll städerna!

Läs mer om OS 2021 på Silly Season Sverige

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply