Örgryte borta – Dennerbys leende lyser upp hela söder

bet365

Det kanske bara satt i huvudet. För mindre än två veckor sedan, med en skrikande jänkare vid sidlinjen, spelade Hammarby Fotboll en blek, mållös match hemma på Nya Söderstadion mot ett gäng rödtottar från Sveriges baksida. Två veckor senare gör exakt samma lag, men med en krigslysten amerikan mindre och en avslappnad söderkis mer, om hela spektaklet fast på bortaplan. Då slutar det i en 3-0-seger. Så svårt var det. Viva la Bajen.

Helt plötsligt satt det bara. Hammarby under Gregg Berhalter var Boot Camp och Navy Seals. Där skedde krocken. Sådnat är inte Hammarby. Men efter blott 90 minuter med Dennerby och hans genuina Bajenaura blev vi det lag vi är igen. Vi blev Bajen i dess största proportioner och helt plötsligt fick grabbarna i Café Bärs en anledning att knäppa en singel malt. Till och med Adelstam gjorde mål. Vad kan egentligen stoppa oss nu?

Nu kanske det äntligen är slut på duttandet och det eviga runtrullandet utanför offensivt straffområde. Nu går bollarna faktiskt in i boxen. ”Kämpa Hammarby” brukade ett förtvivlat och ilsket Söderstadion skrika i ren desperation, mot ett mållöst, mediokert mittengäng i Sveriges andradivision. Numera kanske detta rop kan vara sporrande på vår nya arena. Skönt att se fler än bara Lallet som jobbar på planen.
Dennerby verkar ha lyckats med vad han ville. Den avslappnade, sköna Bajenandan är tillbaka och Boot Camp-andan är någon annanstans – förhoppningsvis i Djurgårdens omklädningsrum.

För vår del är du nu bara sju poäng upp till en kvalplats mot Allsvenskan och om Dennerby lyckas bibehålla det vi såg här om dagen ser förutsättningarna riktigt goda ut. Nu på söndag väntar ett gästande Ljungskile på Nya Söderstadion, vår arena. Vi ses väl där?

Christian Sundqvist

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply