Örebro tog livsviktig seger på bortaplan

Örebro SK slutade på en tredjeplats 2010, men istället för att fortsätta uppåt har laget sjunkit som en sten sedan dess. Inför dagens möte mot Kalmar FF på Guldfågeln Arena hade man endast skrapat ihop två segrar under säsongen och låg före GAIS bara tack vare målsskillnad. Men idag gick inte Örebro att känna igen från tidigare matcher underåret, och detta på ett positivt sätt. Örebro öste på mot ett stillastående Kalmar och efter 15 minuter kom Örebros första riktigt farliga chans, men Karl Holmbergs nick hittade stolpen. Matchens andra kvart innehöll två superlägen för Örebros Sheptim Hasani men han lyckades slå bollen utanför varsin stolpe, först den vänstra, sedan den högra. Mellan dessa två lägen kom dock en kalldusch för ÖSK. I den 26:e minuten hittade Tobias Eriksson fram till Abiola Dauda som la in 1-0 till hemmalaget.

Men i andra halvlek skulle Örebro, mycket rättvist, få bättre utdelning på sina chanser. 8 minuter in i andra halvleken visade AIK-lånet Al Hassan Kamara sin starka fysik genom att vinna en duell mot Markus Thorbjörnsson innan han slog in kvitteringen, 1-1. Kamara byttes sedan ut i den 73:e minuten och in kom istället nytillfrisknade skyttekungen William Atashkadeh. Just Atashkadeh skulle få chansen att bli matchhjälte när Ahmed Yasin revs ner i straffområdet av Emin Nouri i matchminut 84. Nouri fick sitt andra gula kort och Atashkadeh gjorde inga misstag från 11 meter utan stänkte upp bollen i det högra krysset.

Segern var Örebros tredje i år och innebär att laget nu skrapat ihop 14 poäng. Nu ligger Örebro tre poäng före jumbon GAIS men har ändå hela åtta poäng upp till Gefle på kvalplats.