Omotoyossis framtid i Syrianska är oklar

bet365

Det var under det svenska transferfönstrets sista dag som Syrianska kom överens med egyptiska Zamalek om Razak Omotoyossi, en övergång som länge diskuterades och som till sist beslutades att stoppas. Nu förklarar FIFA anledningen till att de stoppade övergången i ett mejl till fotbollskanalen.se.

– Övergången godkändes inte eftersom Svenska fotbollförbundet begärde International Transfer Certificate (ITC) utanför registreringsperioden. Enligt reglerna med sena spelarövergångar måste Svenska fotbollförbundet begära ITC i TMS (Transfer Matching System) på sista dagen för spelarregistreringar. Likaså ska alla uppgifter som det nya förbundet behöver för att begära ut ITC bekräftas och matchas i TMS av klubben som vill värva spelaren. I det aktuella ärendet lades den korrekta informationen in av den svenska klubben efter att Svenska fotbollförbundets övergångsperiod hade tagit slut, skriver FIFA i ett mejl till fotbollskanalen.se.

Syrianskas sportchef Jan Grigo accepterar inte FIFAs beslut och har skickat in en överklagan.

– Det där är byråkratiskt sagt av Fifa. Det får stå för dem, jag vill egentligen inte kommentera mer. Det är en angelägenhet mellan oss och därför finner jag ingen anledning i att kommentera. Alla handlingar har gått in tid, säger han till fotbollskanalen.se.

Det återstår att se om Omotoyossis övergång går igenom.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply