Om flytten till Turkiet: ”Ett bra fotbollsland”

Det blev ingen lyckad utlåning till Elfsborg för Mohamed Banguras del och tiden i Celtic kan enligt många supportrar beskrivas som densamma. För i fredags bekräftade Celtic att man brutit avtalet med anfallaren från Sierra Leone. Det spekulerades om en eventuell återkomst till Allsvenskan för 24-åringen, men istället skrev den tekniska spelaren på ett två- och ett halvårskontrakt med Istanbul B.B under gårdagen. Agenten Hasan Cetinkaya, som fixade övergången till 1. Lig-klubben, förklarar flytten.

– Mohamed har skött allting själv med Celtic. Han hade förstås kunnat gå till andra klubbar fritt i och med att han var kontraktslös, men de flesta har spikat sina trupper inför vårsäsongen och han behöver komma i gång direkt. Han behöver få fart på karriären igen, och han var jättepositiv när han fick möjligheten här, säger Hasan Cetinkaya till fotbolldirekt.se och fortsätter:

– Afrikanska spelare har väldigt god renommé i Turkiet och han hade hört sig för med andra spelare om att spela här. Det är ett fantastiskt skyltfönster för honom. Han ville landa och få ett längre kontrakt någonstans, att det inte bli en lösning våren ut och så stod han där på bar backe igen i juni. Han ville komma till ett bra fotbollsland i Europa, och hade hört väldigt mycket bra om just Turkiet, så det blev en perfekt lösning.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply