Ola Toivonen öppnar för återkomst i Malmö FF

Ola Toivonen öppnar för återkomst i Malmö FF

Malmö FF Toivonens val vid hemkomst

Säger under landslagssamlingen att Malmö FF står högst upp på listan om det blir en flytt tillbaka till Sverige innan fotbollskarriären tar slut.

Efter en tid borta från landslaget finns Old Toivonen nu återigen med i truppen och ska försöka ta en startplats under landslagets nye tränare Janne Andersson. Anfallaren hade dock inte riktigt räknat med att bli uttagen efter petningen i sommarens EM-trupp.

– Jag kände att jag fyller 30 i sommar och visste att det skulle komma en ny tränare, då kände jag att det kanske var dags att kliva av. Jag vill inte stå i väg för någon som är ung, säger Ola Toivonen under landslagssamlingen.

 

Toivonen är glad över uttagningen och säger att han aldrig riktigt tänkte på att sluta, som flertalet andra spelare gjorde efter sommarens turnering. Att han fortsätter i landslaget är ett plus och kommenterar även hur det passar honom att Zlatan Ibrahimovic slutar i landslaget.

 

– Man visste när man kom till en landslagssamling att man inte skulle spela, det var inga konstigheter med det. Om Zlatan var skadad eller fick en varning så kanske man skulle spela. Det var den rollen man visste och den accepterade jag. Erik (Hamrén) visste vad han fick ut av mig om Zlatan inte spelade.

Ola Toivonen har tre år kvar på sitt kontrakt med Toulouse Ligue 1 men har ständig kontakt med Malmö FF, en klubb som han öppnar för att återvända till, även om det inte är inom en snar framtid.

– Nej, inte just nu, inte när jag fick det här kontraktet. Vi har sagt att vi vill stanna ute så länge som möjligt men om man ska hem till Malmö så vill jag inte komma hem bara för att ta något, en lönecheck. Om jag kommer hem vill jag göra som Markus (Rosenberg) och vara 110 procent motiverad och prestera. Malmö gav mig väldigt mycket och gjorde att jag kunde gå till PSV (Eindhoven) och då vill jag ge tillbaka nånting.

– Det är nummer ett i så fall, Degerfors finns väl inte på kartan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365