Officiellt: Yuri Berchiche lämnar PSG för Athletic Club

Officiellt: Yuri Berchiche lämnar PSG för Athletic Club

Athletic Club värvar Yuri Berchiche

Ytterbacken som endast gjort en säsong i Paris Saint-Germain flyttar nu tillbaka till La Liga. Nu har han nämligen skrivit på för Athletic Club de Bilbao.

Det var många som överraskades när Paris Saint-Germain värvade Yuri Berchiche den gångna sommaren. Den spanska vänsterbacken lämnade då Real Sociedad för spel på Parc des Princes men det har inte gått precis som huvudpersonen själv tänkt sig. Det har endast blivit drygt 1700 minuter i Ligue 1 den gångna säsongen och då flera spanska klubbar var ute efter spelarens underskrift blev en flytt tillbaka till La Liga allt mer uppenbar. Nu står det klart att ’Yuri’ återvänder till den spanska ligan men att han nu skrivit på för rivalerna Athletic Club.

Spelaren kommer därmed fortsätta sin fotboll i de norra delarna av Spanien och har skrivit på ett fyraårskontrakt med ’Los Leones’.

SE ÄVEN: Så mycket tjänar stjärnorna i PSG

Flera förstärkningar på väg in

Efter att ha sålt Aymeric Laporte till Manchester City har Athletic planer på att värva in flertalet spelare för att förstärka truppen. Yuri är endast ett av namnen som man siktat in sig på och det mesta tyder på att det blir flera värvningar inom kort. I vintras värvade man även in mittbacken Iñigo Martínez från Real Sociedad då man betalade spelarens utköpsklausul.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply