Officiellt: Vitolo klar för Atlético Madrid

bet365

Atlético Madrid värvar Vitolo från Sevilla som bosman

Vitolo har spelat i Sevilla de senaste fyra åren och även slagit sig in i det spanska landslaget. Men nu har han köpt ut sig själv från Sevilla och skriver istället på för Atlético Madrid som bosman, men han lånas ut till Las Palmas direkt.

Vi har tidigare rapporterat om att Vitolo har skrivit på för Atlético Madrid och att han skulle lånas ut till Las Palmas till januari på grund av Atléticos registreringsförbud. Affären hade dock inte bekräftats och inget kontrakt var påskrivet även om flera uppgav det. Men nu är affären kvar och den blir precis som tidigare rapporterad, en bosmanaffär och utlåning till Las Palmas direkt.

Köper ut sig själv

Affären är anmärkningsvärd av flera skäl. Vitolo har nämligen köpt ut sig sjäv från sitt kontrakt med Sevilla och har betalt cirka 340 miljoner kronor vilket gjorde honom till bosman. Därmed  blev affären gratis för Atlético Madrid även om man kan tänka sig att man hjälpte till med en stor del av summan som Vitolo betalade för att köpa ut sig själv.

Atlético har ju ett förbud från FIFA som säger att man inte får registrera nya spelare förens den 1:a januari 2018. Därför lånar Atlético ut Vitolo till sin moderklubb Las Palmas fram till den 1:a januari så att han inte bara får sitta på läktaren i sex månader.

Vitolos nya kontrakt sträcker sig fram till och med juni 2022 och hans utköpsklausul ligger på 150 miljoner euro.

Atlético är även nära en värvning av Fabinho.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply