Officiellt: Tobias Hysén återvänder till IFK Göteborg

Tobias Hysén återvänder till Göteborg från Kina

Den 33-åriga anfallaren har spelat fotboll för Shanghai SIPG de senaste två åren. Efter att ha gett indikationer på en återkomst till IFK Göteborg så presenterades Tobias Hysén av klubben under tisdagseftermiddagen.

Tobias Hysén flyttade från IFK Göteborg för ett sista utlandsäventyr i sin karriär och flyttlasset bar till Kina och Shanghai. Det var 2014 som han skrev på för Shanghai SIPG och det blev 54 matcher och 31 mål i den kinesiska superligan för Hysén.

“Tobbe” var tydlig med att han ville hem igen och de senaste dagarna uttalade han sig mer och mer om att han inte har förlängt med Shanghai och att han var hemma i Göteborg som bosman. Det var inte speciellt svårgissat att han skulle bli klar för IFK Göteborg vilken dag som helst och under en presskonferens under tisdagen bekräftade klubben att Hysén är tillbaka.

Hysén skriver på för två år

På sin officiella hemsida bekräftar IFK Göteborg att Hysén har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben med en option på ett tredje år. Trots att klubben är i en ekonomiskt väldigt tuff situation så är man glada över att Tobbe är tillbaka.
– I vanliga fall kommunicerar vi aldrig ingångna avtal, men jag vill – utan att gå in på detaljer – göra ett undantag och berätta om den acceptans ”Tobbe” visat för de ekonomiska förutsättningar som finns i IFK Göteborg för tillfället. Han har inga krav på ”sign on fee” och likaså är löneanspråket i sammanhanget mycket blygsamt, säger sportchefen Mats Gren.

– Det är väl ingen hemlighet att jag under en tid haft som önskemål om att återvända till IFK Göteborg. Att det nu är klart känns underbart för min del. Jag vill passa på att tacka Stefan Selakovic och Carl Fhager som hjälpt mig och IFK att gör det här möjligt. Det var egentligen aldrig någon fråga. Jag fick ett förslag, det tog jag rakt av, säger Hysén själv.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply