Officiellt: Tiemoué Bakayoko klar för Chelsea

Officiellt: Tiemoué Bakayoko klar för Chelsea

Chelsea värvar Tiemoué Bakayoko

Chelsea har gjort klart med mittfältaren som var en av flera utropstecken i den gångna upplagan av Champions League.

Tiemoué Bakayoko spelar sin fotboll i Chelsea nästa säsong, det står klart under helgen. Den engelska huvudstadsklubben bekräftade värvningen av fransmannen på sin officiella hemsida och Bakayoko skriver på ett femårskontrakt med sin nya klubb. Mittfältaren ansluter från AS Monaco där han förra säsongen vann Ligue 1 med klubben från furstendömet samtidigt som man tog sig till semifinal i Champions League.

Bakayoko kommer bära tröjnummer 14 och kommer spela tillsammans med sin landsman N’Golo Kanté på mittfältet och att skriva på för Chelsea var någon han är väldigt glad över.

– Jag är väldigt glad över att vara här och bli en del av detta stora lag. Jag har växt upp med att följa Chelsea och att skriva på för de var en självklarhet då det varit min favoritklubb sedan barnsben, säger 22-åringen och tillägger:

– Jag ser fram emot att utvecklas under den fantastiska tränare vi har och tillsammans med många duktiga lagkamrater.

SE ÄVEN: Chelsea lönelista 2017

Jagar Aubameyang

Premier League-vinnarna från i fjol uppges nu, som gick många matcher i Premier League utan förlust i  sträck, förbereda ett bud på anfallaren. Chelsea har tidigare varit i kontakt med bland annat Real Madrids Alvaro Morata samt Evertons Lukaku. Men då den sistnämnda skrev på för United under dagarna så får London-laget sikta om.

Nu ska de alltså, enligt bra källor från engelska Sky Sports, vara på väg att lägga ett bud på Dortmunds Aubameyang. Det handlar då i så fall om 700 miljoner kronor som de skulle kunna köpa honom för.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply