Officiellt: Svensken flyttar till Azerbajdzjan

Samuel Armenteros byter klubb – från Belgien till Azerbajdzjan

Göteborgaren Samuel Armenteros har spenderat de senaste nio åren av sin fotbollskarriär i Holland och Belgien. Nu drar svensken vidare till Azerbajdzjan och klubben Qarabaq FK.

Som ung spelare Samuel Armenteros fotboll i Örgryte och Huskqvarna. Vid 16 års ålder fick han chansen att dra ut som ungdomsproffs och den chansen tog han direkt. Klubben blev Heerenveen och under tre års tid spelade han där, utan att få chansen i A-laget. Istället drog han vidare till Heracles Almelo där han fick sitt stora genombrott vilket ledde till att Anderlecht köpte honom.

I Belgien gick det tyngre för anfallaren som drabbades av skador tidigt under Belgiensejouren. Svensken, med rötter från Kuba, lånades istället ut till Feyenoord och Willem II med blandad framgång. Anderlecht ville dock inte ha tillbaka honom trots 11 mål i Eredivisie förra säsongen. Nu säljs han vidare till Azerbajdzjan och Qarabaq FK.

Kommer spela i Europa League

Hans nya klubb, Qarabaq FK, är regerande mästare och har faktiskt kvalat sig in i Europa League. I gruppspelet kommer man ställas mot Tottenham, Monaco och just Anderlecht. Det är en av anledningarna till att 25-åringen flyttar till Qarabaq.
– Qarabag spelar för titeln och är i gruppspelet i Europa League med Anderlecht, AS Monaco, Tottenham Hotspur och det är en bra scen att visa sig på, säger Armenteros agent Serkan Kulup enligt holländska versionen av Goal.com och fortsätter:

– Detta var det bästa alternativet sportsligt och ekonomiskt, men om han bara hade valt efter pengarna så hade han gått till Sivas eller Krylya, fortsätter agenten.

Kontraktet är tvåårigt med en option på ett tredje.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply