• Error, no group ID set! Check your syntax!

Officiellt: Stephan Lichtsteiner klar för Arsenal

Officiellt Stephan Lichtsteiner klar för Arsenal

Köpet klart – lämnar Juventus för Arsenal

Det var i januari 2011 som Juventus köpte loss Stephan Lichtsteiner från Lazio. Där har schweizaren spelat sedan dess – enda fram till nu. För nu har försvararen valt att byta klubb.

När Schweiz VM trupp 2018 gör sig redo för att spela Fotbolls-VM 2018 i Ryssland den här sommaren så gör de det med försvararen Lichtsteiner i laget. En spelare som troligtvis gör sitt sista stora mästerskap, i alla fall vad det gäller ett Världsmästerskap i fotboll.

Det ryktades att 34-åringen, som efter sju säsonger i italienska Juventus, nu lämnar Turin, ska avsluta sin fotbollskarriär. Men nu har det hela tagit en ny vändning.

Var nära Arsenal – nu är det klart

Det var länge på gång att försvararen  skulle gå till Arsenal, och nu är det alltså klart. Något som klubbens nye tränare, Unai Emery, är nöjd med.

Stephan kommer med enorm erfarenhet och ledarskap till vår trupp. Han är en spelare av hög kvalitet och väldigt positiv attityd, säger tränaren Unai Emery enligt Sportbladet.

Han kommer alltså att finnas med när Schweiz ska spela VM i Ryssland den här sommaren. Där kommer de bland annat att få möta Costa Rica VM-trupp 2018 samt även Serbiens trupp VM 2018. Förutom Brasilien, som vi även nämnde tidigare.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply