Officiellt: Stefan Silva skriver på för GIF Sundsvall

GIF Sundsvall har presenterat anfallaren Stefan Silva

Förra året smällde Stefan Silva in tolv mål för Sirius i Superettan och stod dessutom för tre assist. Flera allsvenska klubbar fick upp intresset för 25-åringen och nu har GIF Sundsvall gjort klart med anfallaren.

I sin ungdom spelade Stefan Silva i Brommapojkarna men valde att gå till division 1-laget Akropolis när han var 19 år gammal. Han spenderade fyra år i Akropolis innan han skev på för Sirius 2014 och succén var omedelbar. Det blev totalt 12 mål och 8 assist under sina två år i Uppsala-laget för Stefan Silva.

I drygt ett års tid har han kopplats ihop med både AIK, Djurgården och Hammarby. Det blev dock ingen flytt tillbaka till Stockholm för Silva då GIF Sundsvall bekräftade under tisdagen att man har gjort klart med skyttekungen.

“De spelar en fotboll som passar mig”

Stefan Silva har skrivit på ett tvåårskontrakt och ansluter till GIF Sundsvall direkt för en tuff försäsongsträning. Han passar på att hylla Sundsvalls spelsätt till klubbens officiella hemsida.
-Jag valde GIF Sundsvall för att de är det bästa steget för mig till att fortsätta utvecklas som fotbollsspelare. De spelar en fotboll som passar mig och det ska bli kul. Jag är jätteladdad inför min första allsvenska säsong.

Tränaren Joel Cedergren är också han mycket nöjd över deras “kap”.
– Han är bra på att sätta andra i bra situationer och en väldigt bra avslutare vilket han också bevisat om vi tittar på hans statistik och de poäng han har gjort. Trots det tror jag inte att han har fått ut allt, utan det finns ytterligare dimensioner.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply