Officiellt: Sheffield lånar av Barcelona

Sheffield Wednesday har skrivit avtal med den 22-årige Barcelona B-anfallaren Rodrigo Ríos Lozano, även kallad Rodri. Barça-spelaren kommer att lånas ut till The Owls och tillhöra laget hela säsongen.

– Jag är väldigt glad över att vara här och jag längtar till att få spela. Jag var och kollade på lördagens match och jag tycker att laget gjorde en mycket bra andra halvlek. På en skala 0-10 var fansen definitivt en tia. Det var ett massivt publikstöd som kom från Sheffield, sade den forne spanske U21-landslagsmannen till klubbens hemsida.

– Det var en bortamatch och jag längtar till att få se dem på hemmaplan. Jag är väldigt taggat att få spela och vill göra det så fort som möjligt.

– Alla vet hur spelare i Barcelona är, men i B-laget, finns det mycket potentiella fotbollsspelare – med mycket talang. Jag är en anfallare och jag har ett stort självförtroende just nu. Jag kommer att få mycket chanser och ska försöka hjälpa laget genom att bidra med mål.

Rodri, som får tröja nummer 15, påbörjade sin fotbollskarriär i Sevilla, innan han flyttade till den spanska storklubben. I Barcelonas förstalag har han aldrig fått chansen, men i B-laget har han på 35 matcher stått för åtta mål.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply