Officiellt: Shanghai Shenhua värvar Carlos Tevez

Officiellt: Shanghai Shenhua värvar Carlos Tevez

Flyttar till Kina

Nu är övergången klar. Shanghai Shenhua har värvat Carlos Tevez, uppger klubben på sin hemsida.

Den kinesiska ligan fortsätter att spänna sina muskler. För en några dagar sedan blev det klart att Oscar flyttade dit. Nu är nästa stora övergång bekräftad. Shanghai Shenhua har plockat in Carlos Tevez från Boca Juniors. Övergången har presenterats av den kinesiska klubben, på den officiella hemsidan.

– Shanghai Shenhua har nått en överenskommelse med Boca Juniors om en övergång för Carlos Tevez. Tevez är officiellt klar för Shanghai Shenhua, skriver den kinesiska klubben.

Bäst betald i världen

I och med övergången påstås det att Tevez blir världens bäst betalda fotbollsspelare. Spelarens lön kommer ligga på cirka sju miljoner kronor i veckan, enligt Aftonbladet.

Det här är första gången som argentinaren kommer att spela utanför Sydamerika och Europa. Anfallaren har tillhört Corinthians och Boca Juniors Sydamerika. I Europa har han representerat West HamManchester UnitedManchester City och Juventus.

I de klubbarna har Tevez vunnit många titlar. 32-åringen har varit med om att vinna bland annat Champions LeaguePremier LeagueSerie A och Copa Libertadores.

Tevez har även spelat flera matcher för Argentinas landslag. Han var med i nationens lag i både VM 2006 och VM 2010.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply