Officiellt: Sebastian Holmén till Dynamo Moskva

Officiellt: Sebastian Holmén till Dynamo Moskva

Dynamo Moskva värvar Sebastian Holmén

På torsdagen stod det klart att Sebastian Holmén lämnar Elfsborg för spel i den ryska ligan, närmare bestämt Dynamo Moskva.

23-årige Sebastian Holmén lämnar IF Elfsborg för att bli proffs i Ryssland, det blev officiellt på torsdagen. Holmén har varit i Borås-klubben sen 14 års ålder men nu går resan vidare till den ryska huvudstaden.

– Jag och Elfsborg var överens om att skriva ett nytt kontrakt, men när detta med Dynamo Moskva kom upp tyckte båda parter att det var den bästa lösningen för alla, säger Sebastian Holmén till Borås-klubbens hemsida.

– Elfsborg är klubben i mitt hjärta och det går knappt att sätta ord på vad den betyder och har betytt för mig. Jag är otroligt glad över att få ha träffat så många ledare, spelare och supportrar som har blivit vänner för livet. Det är värt väldigt, väldigt mycket. Supportrarna har inte bara stöttat laget i vått och torrt utan även mig personligen, så i och med att jag själv stått där en gång i tiden har man ju skapat sig en relation till många av dem. Förhoppningvis ses vi om några år igen, för om ska jag spela fotboll i Sverige någon mer gång blir det i Elfsborg, absolut inget annat, säger Holmén.

Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson säger att man är nöjda med övergången:

– Vi har varit överens med Sebastian om ett nytt kontrakt i Elfsborg, men när detta med Dynamo Moskva dök upp så kände vi att det var en bra möjlighet för Sebastian. Vi är nöjda med affären, och utifrån det får vi ännu en gång vara stolta över att en spelare som fostras i vår förening nu tar steget ut i Europa.

– Det kommer kännas tomt utan en Holmén här i Elfsborg, Sebastian är en fantastisk person som trots sin unga ålder har nått stora framgångar i klubben. Vi önskar honom ett stort lycka till, säger Andreasson.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply