Officiellt: Schalke värvar från Bundesliga-konkurrent

Schalke 04 har idag bekräftat på sin officiella hemsida att de gjort klart med mittfältstalangen Johannes Geis från konkurrenten Mainz 05.

Johannes Geis har spelat i Mainz 05  sedan 2013 och har gjort ett stort avtryck där. Att den defensiva mittfältaren var kapten i Bundesliga-klubben förra säsongen när han endast var 21 år säger ganska mycket om vilket stort avtryck och vilken stor talan Geis är. Nu är dock tysken klar för en annan tysk klubb.

Skrivit på för konkurrent

Det är FC Schalke 04 som på sin officiella hemsida bekräftat att de värvat Geis. De skriver även att han skrivit på ett fyraårskontrakt som därmed sträcker sig till 2019 och att 21-åringen kommer att bära tröja nummer fem i den tyska storklubben.

– Vi är väldigt glada att en av de mest eftertraktade unga spelarna har valt att skriva på för vår klubb. Johannes besitter många bra kvaliteter. Hans farliga fasta situationer, hans fantastiska passningsfot och hans förmåga att hitta en spelare som står i fri yta gör honom till en av Bundesligas bästa defensiva mittfältare, säger Schalkes sportchef Horst Heldt.

Mycket erfarenhet för att vara så ung

Trots att Johannes Geis bara är 21 år så har han mycket erfarenhet, inte minst från Bundesliga. Han har redan hunnit med att spela 75 matcher i Bundesliga och på dem dessutom gjort sex mål. Han har dessutom spelat i två Europa League-kvalmatcher. Just nu är Geis nere i Tjeckien där han är med i Tysklands U21-trupp och fick hoppa in i Tyskland 3-0 seger över Danmark. I landslagssammanhang debuterade Geis 2008 då han spelade i Tyskland U16-landslag så det är helt klart en erfaren mittfältare som Schalke har värvat.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply