Officiellt: Sauli Väisänen lämnar AIK för Serie A

Officiellt Sauli Väisänen lämnar AIK för Serie A

Sauli Väisänen klar för Serie A

Den 23-årige försvararen vars kontrakt går ut i sommar lämnar AIK med omedelbar verkan och ansluter till nykomlingen Spal. 

Sauli Väisänen lämnar AIK för spel i Serie A för nykomlingarna Spal, det står klart under torsdagskvällen. Klubben från Solna har kommit överens med Spal om en övergång och den 23-årige försvarar lämnar Gnaget direkt.

– AIK Fotboll känner stolthet över den karriär som Sauli har utvecklat. Under tiden i AIK har han blivit A-landslagsspelare för Finland och nu också Serie A-spelare och det är ett fantastiskt betyg till den verksamhet som vi bedriver. Sauli är ett tydligt föredöme i sitt sätt att arbeta för att utvecklas och vi önskar honom all lycka i Italien och välkommen åter i framtiden, säger sportchefen Björn Wesström till klubbens hemsida.

SE ÄVEN: AIK spelarlöner 2017

Väisänen har spelat i AIK sen 2014 från FC Honka och har under de senaste säsongerna varit en viktig spelare för det svartgula laget.

– Jag har en oerhörd respekt gentemot AIK-supportrarna som har gett mig så mycket kärlek och har stått med oss i både med- och motgång. Jag har alltid lämnat allt på planen och försökt att göra mitt bästa och förhoppningsvis har min kärlek mot den här klubben visat sig i mitt beteende både på och utanför planen. Stort tack, säger han.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply