Officiellt: Saúl förlänger med Atlético till 2026

Officiellt: Saúl förlänger med Atlético till 2026
bet365

Parterna överens – skriver på nioårskontrakt

Mittfältaren som vann skytteligan i U21-EM förlänger med Atlético Madrid. Även utköpsklausulen sägs höjas, detta till 150 miljoner euro.

Saúl förlänger med Atlético Madrid, något som står klart under lördagsmorgonen då den spanska huvudstadsklubben gjorde överenskommelsen officiell via sociala medier. Mittfältaren som har blivit en fundamental spelare för Diego Pablo Simeone skriver på ett kontrakt som sträcker sig över de kommande nio(!) säsongerna. Det tidigare kontraktet löpte ut sommaren 2021 men nu har han alltså skrivit på en förlängning över ytterligare fem säsonger.

– Jag är väldigt nöjd över att ha förlängt då Atlético är som en familj och det finns inget bättre ställe att vara på. Jag kommer fortsätta ge allt som tack för förtroendet som klubben har för mig. Jag vill tacka alla mina lagkamrater och tränarstaben som dagligen hjälper mig att vara den spelare jag är idag, säger Saúl till klubbens hemsida.

Saúl anslöt till Atlético Madrid 2007 och gjorde debut i A-laget redan som 17-åring. Debuten kom den 8 mars 2012 mot Besiktas Europa League. Totalt har det blivit 146 matcher och 23 mål i den rödvita tröjan.

Spelaren förlängde sitt kontrakt så sent som i maj 2016 då man höjde utköpsklausulen till 80 miljoner euro.

Sågs som plan B för Barcelona

Saúls intention har alltid varit att fortsätta spela sin fotboll hos Los Colchoneros. Flertalet klubbar har dock visat intresse för att köpa loss spelaren och så sent som i vintras tackade Elche-sonen nej till ett erbjudande från Manchester City. Även Barcelona ska ha haft Saúl på sin önskelista om affären med Marco Verratti inte skulle gå hem, men nu står det alltså klart att 22-åringen fortsätter i den spanska huvudstadsklubben under en lång tid framöver.

Källor: atleticodemadrid.com, MARCA.com

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply