Officiellt: Rúnar Már Sigurjónsson klar för Grasshopper

GIF Sundsvalls mittfältare Sigurjonsson skriver på för Grasshopper

Islands EM-succé har varit extrem och de isländska spelarna är hetare än någonsin på marknaden. Även om Runar Mar Sigurjonsson inte spelade något i EM så har han ändå blivit köpt av schweiziska Grasshopper.

2016 är verkligen skrällarnas år. Leicester tog hem Premier League, Wales nådde semifinal i EM, Island tog sig till kvartsfinal i EM och i slutet av 2015 skrällde även IFK Norrköping hem SM-guldet. Fotbollen har verkligen fått en nytändning och hemma i Sverige beror det mycket på Island.

Allsvenskan kryllar av isländska spelare och flertalet av dem är nyckelspelare i sina lag. Arnor Traustasson har redan lämnat IFK Norrköping för Rapid Wien och nu gör nästa landsman honom sällskap utomlands. Runar Mar Sigurjonsson lämnar GIF Sundsvall och skriver på för Grasshopper.

Klubbkamrat med Kim Källström

Sigurjonsson har ryktats till IFK Norrköping under våren, men han väljer att ta nästa steg redan nu. 26-åringen har skrivit på ett treårskontrakt med Grasshopper och innermittfältaren blir klubbkamrat med Kim Källström.

– Rúnar har haft en grym utveckling sedan han kom till GIF Sundsvall och det blir en spännande utmaning för honom med Grasshoppers och Europaspel. Vi kommer att följa honom med spänning och önskar honom all lycka i Grasshoppers och i det isländska landslaget, säger Giffarnas sportchef Urban Hagblom till hemsidan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply