Officiellt: Ronaldinho klubblös – lämnar Mexiko

Ronaldinho lämnar Queretaro

Den före detta Barcelona-mittfältaren bryter med den mexikanska klubben trots ett år kvar på kontraktet.

Ronaldinho är numera klubblös, det stod klart under lördagen då brasilianarens klubb Queretaro offentliggjorde det hela på Twitter. Överenskommelsen ska ha varit ömsesidig och spelaren själv ska ha förstått varför klubben valt att inte fortsätta kontraktet med Ronaldinho.

Spelaren som hunnit bli 35 år har gjort närmare 100 landskamper för Brasilien och blev utsedd till världens bäste spelare två år i rad. Ronaldinho som vann VM med Brasilien 2002 skrev på för Queretaro i september och lyckades hjälpa laget att ta sig till final i det mexikanska mästerskapet där man förlorade mot Santos Laguna. 

Tog farväl på sociala medier

“jag vill tacka Mexiko över hela mitt hjärta för alla dagar som jag spenderat med detta fantastiska folket. Ni kommer alltid att finnas i mitt hjärta” skriver stjärnan på sin Facebook-sida.

Spelaren som hunnit bli 35 år har gjort närmare 100 landskamper för Brasilien och blev utsedd till världens bäste spelare två år i rad.

Oklar framtid

Än har det inte börjat spekuleras om var den partyglada spelaren kommer att spela sin fotboll i framtiden och ingen klubb har ännu visat något intresse för Ronaldinho. Spelaren som tidigare representerat Paris Saint-Germain, Barcelona och AC Milan kan i värsta fall komma att avsluta sin karriär som professionell fotbollsspelare men än är det för tidigt att avgöra om så är fallet.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply