OFFICIELLT: Ricardo Santos tillbaka till ÅFF

Silly Season skrev igår kväll att Åtvidabergs FF skulle kalla till presskonferens klockan 09:00 för att presentera en ny spelare – och det ryktades om att det var Ricardo Santos som lurade bakom kulisserna.

Under fredagens morgonkvist kunde klubben bekräfta det alla trodde. 26-åringen återvänder till Allsvenskan och Åtvidaberg, där han ersätter Viktor Prodell som lämnat klubben.

– När vi nu har sålt Viktor Prodell till Mechelen och hyrt ut Mattias Mete till Syrianska så var det viktig för oss att få in en etablerad forward. Vi ville att det skulle vara en spelare som vi hade bra kunskap om och som passade in på vår bild av en ersättare till dessa, sa klubbens Sportgrupp till den officiella hemsidan.

– Vi sökte en forward som är lång och bra i motståndarnas straffområde. Om han också vore snabb och en genombrottsspelare så skulle det vara ett plus. Ricardo stämmer väl in på bilden av dessa egenskaper.Vi ser det också som ett stort plus att Ricardo har varit i klubben tidigare. Vi har därigenom god kännedom om Santos och han om ÅFF. Det känns mycket bra att tillföra Ricardo Santos till vår trupp.

Brassen köps från norska Sogndal i ett avtal som sträcker sig till och med sommaren 2015.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply