Officiellt: Pirlo klar för New York City

JUVE-LEGENDAREN ANSLUTER TILL NYSTARTADE NEW YORK-KLUBBEN

Det har legat i luften länge. Efter en succésäsong med Juventus väljer Pirlo att söka sig över Atlanten för att testa vingarna i MLS. Idag bekräftades det att Andrea Pirlo lämnar Juventus för spel i New York City.

21 Serie A-säsonger

Få spelare kan mäkta med vad Andrea Pirlo har åstadkommit under sin karriär. Mannen med det magiska tillslaget har hunnit bli 36 år gammal och kan titta tillbaka på en fantastisk Serie A-karriär. Han spenderade tio säsonger i AC Milan och spelade över 400 matcher innan flyttlasset landade i Juventus på en free transfer. På fyra säsonger i Juventus har det hunnit bli fyra Serie A-titlar och över 150 matcher. Pirlos sista match i Juventus blev Champios League-finalen mot Barcelona där laget föll med 3-1.

Nästa destination – MLS

Under dagen bekräftade New York City på sin hemsida att Andrea Pirlo har skrivit på för klubben och satte ett stopp för de eviga flyttrykten kring italienaren. Pirlo blir därmed lagets tredje ”Designated Player” och lagkamrat med stjärnorna Frank Lampard och David Villa. Kontraktet Pirlo kritat på sträcker sig fram tills december 2016 och 36-åringen ansluter till truppen 21 juli. Debuten väntas ske mot Orlando City den 26 juli.

”Jag tvekade aldrig”

I pressmeddelandet på New York Citys hemsida berättar Prilo att där fanns flera anbud från andra klubbar men att valet var självklart för honom.

– ”Jag har suktat efter detta äventyret länge, och nu när chansen kom ville jag ta den. Jag hade flera alternativ till spel utanför Italien, men jag tvekade aldrig på att välja New York City för entusiasmen hos folket som kommer och tittar på laget.”

36-åringen fortsätter med att berätta att tränare Jason Kreis även var en stor bidragande faktor till flytten.

– ”Jag träffade Jason Kreis och han gav mig en fantastisk intryck av klubben. Han har goda idéer och jag är övertygad om att vi kommer komma överens och skapa en bra relation så vi kan träna bra och vinna matcher,” berättar Pirlo.

 

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365