Officiellt: Östersunds FK lånar Jamal Blackman från Chelsea

Officiellt: Östersunds FK lånar Jamal Blackman från Chelsea

Jamal Blackman ansluter till Östersund FK från Chelsea

Den allsvenska nykomlingen har gjort klart med Chelseas tredjemålvakt Jamal Blackman inför säsongen 2016, spelaren anslöt till den rödsvarta klubben på fredagsförmiddagen.

Östersunds FK har gjort klart med en målvakt för den kommande säsongen. Det blir ingen mindre än Chelseas tredjemålvakt Jamal Blackman som ställer sig mellan stolparna på Jämtkraft Arena. Blackman är född 1993, är nästan 2 meter lång och vägar dryga 90 kilo

Jamal Blackman anslöt till Chelseas ungdomsakademi redan som trettonåring och har spelat sig igenom de olika ungdomslagen för att 2011 skriva på ett A-lagskontrakt med den engelska huvudstadsklubben. Blackman skrev 2014 ett nytt kontrakt som sträcker över en femårsperiod som ett bevis på att klubben tror på honom, men på Stamford Bridge har det inte blivit många matcher.

Spelaren har även representerat det engelska landslaget i U16, U17, U19 och U21-sammanhang..

– Det ska bli mycket spännande att se Jamal i ÖFKs tröja. Nu blir konkurrensen ännu tuffare på målvaktssidan vilket gör att alla kommer att bli bättre. Dessutom är det fantastiskt att en så stor klubb som Chelsea litar på oss och att dom tror på att vi kan utveckla en av deras unga spelare ytterligare. säger Graham Potter manager i ÖFK.

Tidigare värvat Walid Atta

Den reslige svenske mittbacken Walid Atta har skrivit på för den Allsvenska nykomlingen Östersund FK. Det har tidigare ryktats om en eventuell övergång till Elfsborg men de gjorde som bekant klart med Joakim Nilsson från GIF Sundsvall tidigare igår.

Mittbackens senaste klubb var Genclerbirligi i Turkiets högsta division som han skrev på för i April 2015. I December samma år bröt de bägge parterna kontraktet med varandra och Atta har sedan dess varit klubblös. Såhär säger han om tiden i Genclerbirligi till Östersunds posten:

– Det gick bra så länge Stuart Baxter var tränare i Genclerbirligi, men sen fick jag ingen speltid. Jag fick träna med juniorerna. Det var ren och skär politik. Den nya lagledningen ville inte alls att jag skulle vara kvar fastän jag ingenting gjort själv för att diskvalificera mig. Jag ville bara spela berättarAtta för Östersundsposten.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply