Officiellt: Nikola Kalinic klar för spel i AC Milan

Officiellt Nikola Kalinic klar för spel i AC Milan

AC Milan värvar Nikola Kalinic

På tisdagsförmiddagen står det klart att Nikola Kalinic lämnar Fiorentina för spel i AC Milan. Den svartröda klubben lånar in spelaren med köpkrav efter säsongen.

Efter många rykten om vem som ska bli Milans anfallsspets tillsammans med André Silva är debatten nu över. På tisdagsförmiddagen bekräftar nämligen Milan att man kommit överens med Fiorentina om en värvning av Nikola Kalinic som ansluter via en inlåning. Milan lånar alltså in spelaren under säsongen 2017/2018 och därefter har man en obligatorisk köpoption på spelaren som den gångna säsongen stod för 15 mål 32 matcher i Serie A. Totalt har det blivit 33 mål på 83 matcher sen den kroatiske anfallaren flyttade till Italien.

Anfallaren ansluter på lån där Milan har ett köpkrav efter säsongen. Det är oklart hur mycket man kommer behöva betala för spelaren men sedan tidigare är man överens om ett fyraårskontrakt med Nikola Kalinic.

Officiellt Nikola Kalinic klar för spel i AC Milan

Kan värva Marchisio från Juventus

AC Milan ligger inte precis på latsidan när det kommer till värvningar. Tidigare har man stått för hela nio värvningar bara under sommarens transferfönster samtidigt som Nikola Kalinic sägs vara en läkarundersökning ifrån en flytt. Det slutar dock inte där. Nu sägs även Claudio Marchisio kunna komma att ansluta till den rödsvarta klubben, precis som hans tidigare lagkamrat Leonardo Bonucci.

Det är den italienska tidningen Gazzetta dello Sport som kommer med uppgifterna om att spelaren ska finnas på Juventus transferlista, och ryktena om en flytt till AC Milan har inte låtit sig vänta. Tidningen skriver nämligen att Leonardo Bonucci ska vara nyckeln i det hela och att han ska ha ringt sin före detta lagkamrat och försökt övertyga honom om en flytt till San Siro.

Marchisio har tre år kvar på kontraktet med Juventus men kan alltså komma att lämna de regerande mästarna i sommar. Spelaren kommer troligen bli Milans sista värvning tillsammans med Nikola Kalinic innan transferfönstret stängs i slutet av månaden.

Officiellt Nikola Kalinic klar för spel i AC Milan
Info: Mayweather McGregor speltipsodds, tv kanal & tv tider!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply